Besøg Kejserens Villa i Fredensborg

...

Med kaffe og kage på Fredensborg Store Kro

Lige op til slotsparken i Fredensborg ligger en lille uanseelig bygning som bærer det storslåede navn "Kejserens Villa" I 1885 købte Zar Alexander d. 3. af Rusland huset hvorefter det stod hen i flere år før renoveringen begyndte. I 1889 stod villaen færdig med hævet tagryg og flotte udskæringer. "Vort kære miniature Catchina" som Marija Feodorovna ( danske Dagmar) siden kaldte villaen.Gatchinaslottet udenfor Skt. Petersborg var Dagmar og Alexanders primære residens i Rusland og findes bl.a afbildet på et berømt Fabergeæg som Dagmar fik foræret i 1890.
I dag ejes huset af Henrik og Maria Muöz Christensen som med kærlig hånd og stor indlevelse har restaureret villaen i zarfamiliens ånd. Henrik Christensen viser rundt og fortæller om bevaringsværdi, fredning, arkitektur og hele den langvarige restaureringsproces. Historierne om Dagmar og Alexanders liv i Fredensborg bliver også fortalt - naturligvis særligt i forhold til deres ophold i "Kejserens Villa". Mange små detaljer som vidner om famliens dagligliv i huset er bevaret. Besøget afsluttes med en kort tur i parken hvor en buste af Alexander d. 3 stadig står.
Efter rundvisningen går vi til Fredensborg Store Kro og får kaffe/kage efter en kort rundvisning på den gamle genopståede kro

 

Praktisk information

Guiden møder os på parkeringspladsen og følger os til Kejserens Villa - kort gå afstand

 • Nummer b21115 - Besøg Kejserens Villa i Fredensborg
 • Start 25.10.18 kl. 14:00-16:30
 • Foredragsholder Guide på besøgsstedet
  Lis Frederiksen
 • Adresse Fredensborg Slot, Slotsgade 1, 3480 (kort)
  P pladsen foran slottet
 • Lektioner 1,00
 • Priser
  Almen   DKK 295,00
Dato Tid Sted Foredragsholder Kort
25.10.2018 14:00-16:30 Fredensborg Slot Guide på besøgsstedet Kort

Foredragsholder

Guide på besøgsstedet

Foredragsholder

Lis Frederiksen
LOF repræsentant