Besøg Politigården

...

En arkitektonisk perle med en spændende historie

Politigården i København er et enestående arkitektonisk bygningsværk, som blev opført i årene 1919-1924. Politigårdens indre er inspireret af den sydeuropæiske renæssance og barokkens arkitektur, mens det ydre skal fremstå hårdt og afvisende overfor omgivelserne. Politigården blev i 1995 fredet i henhold til bygningsfredningsloven, dette skete i erkendelse af dens betydning både i arkitektonisk og kulturhistorisk henseende.
Flere markante arkitekter har stået bag Politigården. Først og fremmest var det arkitekt og professor Hack Kampmann, men også sønnerne Hans Jørgen Kampmann og Christian Kampmann. Ydermere var den unge arkitekt Aage Rafn tilknyttet projektet, og han fik stor indflydelse på bygningen. Politigården er kendt som den sidst opførte nyklassicistiske bygning i Nordeuropa, og da den stod klar til indvielse d. 30. marts 1924 havde den kostet 12,3 millioner kroner at opføre. 
Rundvisningerne varetages af nuværende og pensionerede betjente, der alle har haft deres daglige gang på Politigården.

NB der skal forevises billedlegitimation ved ankomst til Politigården. Du kommer ikke ind uden

Se om der er plads på andre datoer for besøg på Politigården

Skriv på venteliste så får du besked når vi har arangementet igen ....

 

Praktisk information

Besøget er ikke egnet for gangbesværede. Rundvisningen tager ca. 2 timer. Skærpet sikkerhed. Der skal oplyses navn og adresse på hver enkelt deltager. Listen sendes til Politigården en uge før besøget for sikkerhedstjek. Venligst vær opmærksom på at der skal forevises billedlegitimation ved ankomst til Politigården. Du kommer ikke ind uden. Store tasker må ikke medbringen på rundvisningen. Det er ikke tilladt at opsøge andre lokaler end dem der indgår i rundvisningen. NB Ingen parkering langs Politigården

 • Nummer b14086 - Besøg Politigården
 • Start 17.05.18 kl. 17:00-19:00
 • Underviser(e) Guide på besøgsstedet
  Susanne Henriksen
 • Adresse Politigården i København, Polititorvet 1, 1567 (kort)
  Hovedindgangen
 • Lektioner 1,00
 • Priser
  Almen   DKK 250,00
Dato Tid Sted Underviser(e) Kort
17.05.2018 17:00-19:00 Politigården i København Guide på besøgsstedet Kort

Underviser

Guide på besøgsstedet

Underviser

Susanne Henriksen
LOF repræsentant