Besøg Christianshavn - 400 års jubilæum

...

Byvandring - På kryds og tværs i en helt unik bydel

Vi mødes på Christianshavn Torv ved Grønlænder-kajakken. Turen går rundt i denne herlige bydel, der i 2018 kan fejre sit 400-års jubilæum, og vel at mærke stadig med mange af de gamle huse og miljøer i behold.
På turen får vi historien om denne driftige havneby, der blev bygget på nogle sumpede småholme, som i bedste hollandske stil gennemskæres af de idylliske kanaler. De to mest markante bygningsværker er de to smukke barokkirker Christianskirken med den underjordiske krypt og Vor Frelsers Kirke med det snoede tårn der indgår i den verdensberømte forfatter Jules Vernes "Rejsen til Jordens indre", men hvordan kan det nu hænge sammen?
Alt har ikke altid været den rene idyl på Christianshavn og vi får historien om Børnehuset, der udviklede sig til Tugt- Rasp- og Forbedringshuset, der bestemt ikke var egnet for børn, og hvor ingen blev forbedret.
Undervejs på turen besøger vi nogle af de idylliske gårde bl.a. hvor Tordenskjold slog sine folder, og i en anden gård skal vi besøge den underskønne "Jægerinde" i den persiske have. Vi stopper også op ved "Huset på Christianshavn", "Rottehullet", Kvindefængslet, den verdensberømte "Eifel Bar", "Færgecafeen" med mågeskrig på toilettet, Bombebøssen, "Lille Mølle" på "Løvens Bastion", "Sofiebadet" mm. Og hvorfra stammer navnene på nogle af bygningerne som Lagkagehuset, Hornfisken, Spegepølsen, Ørkenfortet og Det hvide snit?

  • Nummer b14095 - Besøg Christianshavn - 400 års jubilæum
  • Start 24.04.18 kl. 11:00-13:00
  • Foredragsholder Kim Greiner
  • Adresse Christianshavns Torv, , 1400 (kort)
    Ved Grønlænderkajakken
  • Lektioner 1,00
  • Priser
    Almen   DKK 175,00
Dato Tid Sted Foredragsholder Kort
24.04.2018 11:00-13:00 Christianshavns Torv Kim Greiner Kort

Foredragsholder

Kim Greiner
Globetrotter, skovtekniker, guide og journalist

Kim Greiner er uddannet skovtekniker. Han har været ansat på Den kgl. Veterinær- og Landbohøjskole som havemester, hvor han i en årrække havde titel af seniorgartner. Han tog sig blandt meget andet af de kulturelle og botaniske rundvisninger på fakultetet.Han har bl.a. skrevet bogen "Fra høj hat til gummistøvler", som beskriver Landbøhøjskolens historie.Siden 2013 har han arbejdet som freelance globetrotter, forfatter, foredragsholder, guide og journalist. Han er eventyrer og har rejst i over 56 forskellige lande på 6 kontinenter.