Cabaretforestilling - Emma Gads Takt & Tone 100 år - Kulturcafe Lindehuset

...

Om bogen alle har en mening om, uden at have læst den…

Emma Gads Takt & Tone fylder 100 år i 2018
Begreberne ”Emma Gad” og ”Takt og Tone” er en del af vores kultur og noget vi alle, og måske især medierne, meget ofte refererer til. Men sjovt nok ved kun få af os, hvad der rent faktisk står i bogen – og de fleste ville nok blive overraskede hvis de læste den.
Teatret OPtimis præsenterer derfor denne cabaret-forestilling, som skal lære os bogen og mennesket bag at kende – på en humoristisk, musikalsk og litterært-underholdende måde.
Samtidig er danskerne kendt for at være noget nær verdens mest uhøflige folkefærd – og debatklimaet på de sociale medier sætter helt nye standarder i den henseende – måske kan Gad og forestillingen være med til at vi (igen) behandler hinanden lidt mere høfligt og hjertefuldt?

Om forestillingen
Året er 1968. Vi befinder os i et af DRs TV-studier hvor underholdnings-programmet ”Kender De Deres Klassikere?” er ved at blive optaget. Ugens gæst er den kendte visesanger og entertainer Otto Schønberg, der til sin store forundring skal stifte bekendtskab med Emma Gads Takt & Tone.
I starten er Schønberg uvidende og fordomsfuldt nedladende overfor både Gad og bogen, men efterhånden som han langsomt lærer den at kende, forundres han over de tidløse kommentarer til vores opførsel, de mange, sjove betragtninger og det store menneskekendskab. 
Han – og med ham forhåbentlig publikum – ender således med at blive overrasket, nuanceret interesseret og varm om hjertet. 
Forestillingen rummer sjove citater, oplæsning fra bogen, alvorsord, afsnit om Emma Gad som person samt masser af kendte viser og sange, som på underholdende vis kommenterer indholdet.
Sangene og viserne er bl.a. ’Penge’, ’Bar’ det var mig’, ’Kys hinanden’, ’Jeg snakker med mig selv’ ’Månestrålen’, ’Konen, kællingen, madammen’ og ’Jeg sætter min hat som jeg vil’

 • Nummer b14055 - Cabaretforestilling - Emma Gads Takt & Tone 100 år - Kulturcafe Lindehuset
 • Start 20.04.18 kl. 13:00-15:00
 • Foredragsholder Allan Høier
  Bo Skødebjerg
  Ronen Thalmay
  Teatret OPtimis
 • Adresse Lindehuset, Jernbanegade 28 B, 3480 (kort)
  Salen
 • Lektioner 1,00
 • Priser
  Almen   DKK 125,00
Dato Tid Sted Foredragsholder Kort
20.04.2018 13:00-15:00 Lindehuset Allan Høier Kort

Foredragsholder

Teatret OPtimis

Foredragsholder

Allan Høier
Idémand, projektleder, researcher, forfatter, skuespiller, sanger

er skuespiller samt visesanger med speciale i det dansk-svenske repertoire. Medvirket i en lang række forestillinger for Teatret OPtimis. Har lavet adskillige roste vise-CD’er, som stadig spilles på DRs radiokanaler. Optrådt i radio og TV og lavet speaks til DRs børneprogrammer. Er desuden kulturentreprenør og administrator både hos OPtimis og i andre sammenhænge.

Foredragsholder

Bo Skødebjerg
Dramatiker iog instruktør

er uddannet skuespiller fra Statens Teaterskole. Fastansat skuespiller ved Ålborg Teater 1988-94 og har siden arbejdet som freelance skuespiller, instruktør, tekstforfatter og dramatiker ved en lang række teatre. Har de senere år bl.a. dramatiseret Dickens "Et juleeventyr" til Randers Egnsteater, "Odyseen" til Folketeatret og instrueret flere forestillinger på Himmerlands Teater og Eventyrteatret.

Foredragsholder

Ronen Thalmay
Pianist

er uddannet på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium. Har komponeret musik til adskillige danske film og er en af de mest brugte stumfilm-pianister herhjemme og i Sydsverige: Bl.a. har han akkompagneret til mange af Emma Gads søn, Urban Gads mange stumfilm, som denne lavede sammen med sin kone, Asta Nielsen.