FVU og ordblindeundervisning - retningslinjer under Covid-19

FVU og ordblindeundervisning - retningslinjer under Covid-19

Kurser i FVU (dansk og matematik) og kurser for ordblinde gennemføres i trygge rammer.

FVU og Ordblindeundervisning kan som udgangspunkt gennemføres med fysisk fremmøde. Kursister på det enkelte hold får særskilt besked, om de specifikke forhold.

Coronapas

For at deltage på et kursus skal du kunne vise dokumentation/coronapas for enten vaccination, negativ test eller tidligere smitte. Dokumentation kan enten vises på papir eller elektronisk (coronapas). Du skal altså kunne dokumentere en af disse 4. 

 1. Et gennemført vaccinationsforløb. 
 2. Et påbegyndt vaccinationsforløb. Vaccinationen regne for påbegyndt 14 dage efter første stik. Samtidig må der ikke være gået over 42 dage fra første stik, og til man har fået det næste. 
 3. Et negativt testresultat der er højst 72 timer gammel regnet fra tidspunktet, hvor testen er foretaget. En covid-19-test kan være foretaget som en PCR-test eller antigentest (hurtigtest).
 4. Et positivt resultat af en covid-19-test der er mindst 14 dage og højst 180 dage gammel regnet fra tidspunktet, hvor testen blev foretaget.

Det er muligt at få foretaget test hos LOF eller på nærmeste testcenter. Alle elever der er tilmeldt et hold, modtager nærmere besked om dette. 

Hvis man får foretaget en test hos LOF, skal man være opmærksom på at testresultatet videregives til myndighederne, så resultatet af testen fremgår på coronapas, og evt. smitteopsporing kan igangsættes, hvis resultatet af testen er positivt. Ved at deltage i testen giver man samtykke til dette. 

For at alle trygt kan møde til undervisning, er det vigtigt at alle overholder følgende retningslinjer:

FØR DU MØDER OP

 • Mød ikke op, hvis du har symptomer der kan skyldes corona.
 • Har du haft corona (eller symptomer der kan skyldes corona), så bliv hjemme 48 timer, efter du er symptomfri.
 • Følg udenrigsministeriets rejsevejledning

NÅR DU DELTAGER

 • Vask eller afsprit dine hænder ofte og som minimum, når du møder til undervisning og før, du går igen (vi stiller håndsprit til rådighed, men det er altid klogt at have en flaske i tasken).
 • Brug mundbind eller visir. Det skal bæres, når du kommer og går, eller hvis du rejser dig fra din plads. Når du sidder ned og deltager i undervisningen, er der ikke krav om mundbind.
 • Kom til tiden, ikke for tidligt, og undgå at forsamles før og efter holdet går i gang, fx i gangen eller undervisningslokalet.
 • Hold god afstand (min 1 meter).
 • Host og nys i ærmet – ikke i dine hænder.
 • I undervisningslokalerne er møblerne stillet op, så man kan overholde afstandskrav. Vær med til at respektere det, ved ikke at rykke om på opstilling af borde og stole.
 • Pas ekstra godt på dig selv, hvis du er i risikogruppen.
 • Vær opmærksom på hinanden og på at andre kan være mere nervøse for covid-19, end du selv er.

Vær opmærksom på at vi også tilbyder Forberedende VoksenUndervisning som fjernundervisning (https://lofkurser.dk/kurser/online-fjernundervisning).

Ved spørgsmål er du altid velkommen til at kontakte os på 49 26 02 88 eller [email protected].

 

/opdateret 23. maj 2021

FVU og OBU

FVU dansk

På FVU dansk kan du forbedre dit skriftlige niveau i dansk og blive bedre til at stave, skrive og læse. Der er undervisning formiddag, eftermiddag eller aften, så du kan vælge det hold der passer dig bedst. Undervisningen er gratis.

Læs mere...

FVU start

FVU start er et gratis tilbud til tosprogede, som kan noget dansk i forvejen, men har behov for at forbedre det mundtlige. På kurset vil man bl.a. arbejde med ordforråd og udtale, så man bliver bedre til at forstå og udtrykke sig på dansk.

Læs mere...

FVU engelsk

FVU engelsk er et gratis tilbud om engelskundervisning for begyndere. Holdet er for dig som ikke taler engelsk i forvejen, eller måske kan en lille smule engelsk på et helt basalt niveau.

Læs mere...

FVU matematik

FVU matematik er et tilbud om gratis undervisning i matematik. Der arbejdes med talforståelse, regning og grundlæggende matematik. Der er mulighed for at afslutte med en prøve.

Læs mere...

FVU digital

FVU digital er et gratis tilbud, hvor du kan få opgraderet dine digitale færdigheder. Vi arbejder på et helt grundlæggende niveau, og holdet er for alle som er usikre på at håndtere digitale opgaver i hverdagen, på uddannelse eller job.

Læs mere...

Kurser for ordblinde OBU

På kurserne for ordblinde får man redskaberne til at takle hverdagen. Man forbedrer læsningen og lærer om digitale hjælpemidler. Hvis du har svært ved at læse, men ikke ved om du er ordblind, kan du tage en test. Kurserne er gratis.