Indendørs motion - retningslinjer under Covid-19

Indendørs motion - retningslinjer under Covid-19

Det er nu igen muligt at afholde motionshold indendørs. For at det skal være trygt at deltage, skal vi overholde en række retningslinjer.

For LOF’s undervisning i motion gælder en række retningslinjer, som skal sikre at smitterisikoen med Covid-19 minimeres.

LOF sørger for at regler om deltagerantal etc. overholdes (max 1 deltager pr. 4 m2) og for at der er håndsprit til stede. Underviseren vil i samarbejde med deltageren sikre at der bliver sprittet af og luftet ud. Derudover er det vigtigt, at alle viser hensyn og er opmærksomme på følgende retningslinjer:

Coronapas

For at deltage på et motionshold skal du kunne vise dokumentation/coronapas for enten vaccination, negativ test eller tidligere smitte. Du skal altså kunne dokumentere en af de følgende 4:

 1. Et gennemført vaccinationsforløb. 
 2. Et påbegyndt vaccinationsforløb. Vaccinationen regne for påbegyndt 14 dage efter første stik. Samtidig må der ikke være gået over 42 dage fra første stik, og til man har fået det næste. 
 3. Et negativt testresultat der er højst 72 timer gammel regnet fra tidspunktet, hvor testen er foretaget. En covid-19-test kan være foretaget som en PCR-test eller antigentest (hurtigtest).
 4. Et positivt resultat af en covid-19-test der er mindst 14 dage og højst 180 dage gammel regnet fra tidspunktet, hvor testen blev foretaget.

Dokumentation kan enten vises på papir eller elektronisk (coronapas). Vi vil stikprøvevis tjekke at deltagerne har korrekt dokumentation, og sammen med dokumentationen kan du blive bedt om at vise legitimation.

Retningslinjer

For at alle trygt kan møde til undervisning, er det vigtigt, at alle overholder følgende retningslinjer:

FØR DU MØDER OP

 • Mød ikke op, hvis du har symptomer.
 • Har du haft corona (eller symptomer der kan skyldes corona), så bliv hjemme 48 timer, efter du er symptomfri.
 • Følg udenrigsministeriets rejsevejledning

NÅR DU DELTAGER

 • Vask eller afsprit dine hænder ofte og som minimum, når du møder til undervisning og før, du går igen. Sprit også af hvis det er nødvendigt at røre ved fælles redskaber eller lignende (vi stiller håndsprit til rådighed, men det er altid klogt at have en flaske i tasken).
 • Underviseren tilrettelægger undervisningen, så man så vidt muligt ikke benytter fælles redskaber. Hvis du deltager på et hold, hvor man almindeligvis anvender måtter, vil du derfor blive bedt om at tage din egen med.
 • Brug mundbind eller visir. Det skal bæres, når du kommer og går eller færdes i lokalerne. Mens du deltager i undervisningen, skal du ikke bære mundbind.
 • Kom til tiden, ikke for lang tid i forvejen, og undgå at forsamles før og efter holdets start fx på gangen eller i omklædningsrummet.
 • Mød så vidt muligt omklædt.
 • Hold god afstand (min 1 meter og gerne 2) - også under omklædning. Der må aldrig være mere end en person til stede pr. 4 m2.
 • Host og nys i ærmet – ikke i dine hænder.
 • Pas ekstra godt på dig selv, hvis du er i risikogruppen.
 • Vær opmærksom på hinanden og på at andre kan være mere nervøse for covid-19, end du selv er.

Vær opmærksom på at vi også tilbyder motionsundervisning udendørs (https://lofkurser.dk/kurser/motion-sundhed/motion-i-det-fri) og online (https://lofkurser.dk/kurser/motion-sundhed/online-motion).

Ved spørgsmål er du altid velkommen til at kontakte os på 49 26 02 88 eller [email protected].

/opdateret 23. maj 2021 

 

 

 

 

Motion

Motion

Du kan vælge mellem en række forskellige motionshold fra yoga og pilates til zumba eller seniordans. Der er hold formiddag, eftermiddag og aften, så det er nemt at finde et hold som passer i din hverdag.

Læs mere...

Udendørs motion

Motion i det fri giver en ekstra dimension til træningen. Man nyder den friske luft og indtrykkene fra omgivelserne, hvad enten det foregår i naturen eller en park i byen.

Læs mere...

Online motion

LOF's online motion er live træning på hold. Man sparer transporten og kan træne, der hvor man befinder sig, så det er et godt alternativ i en travl hverdag.

Læs mere...

Flex i Kongevejscenteret

Flex i Kongevejscenteret er pilates, yoga m.m. med fokus på den enkelte. Flex betyder at du frit kan skifte mellem de enkelte hold i ugens løb.

Læs mere...