FVU prøver

Der er prøver i FVU-dansk og i FVU-matematik 4 gange om året (sommer, efterår, vinter og forår). Prøverne bliver udarbejdet af undervisningsministeriet. Du behøver ikke at være tilmeldt et hold for at gå til prøve.

Prøverne følger reglerne i Bekendtgørelse om prøver og eksamen i de almene og studieforberedende ungdoms- og voksenuddannelser.

Er du ikke kursist på et hold, men ønsker at tilmelde dig som selvstuderende, er følgende en betingelse for at blive tilmeldt til en prøve:

  1. Møder personligt frem på kontoret i Helsingør eller Hillerød efter forudgående aftale
  2. Medbringer billeddokumentation fx pas eller kørekort
  3. Medbringer bevis for tidligere FVU trinprøve
  4. Har du  ikke et tidligere bevis skal du FVU testes
  5. Derefter en trinindplacerings vurdering (hvilket niveau er du på)
  6. LOF vurderer om du kan tilmeldes en prøve

 

Du kan kontakte LOF på: [email protected] og fortælle om din baggrund for at ville tilmeldes en FVU-prøve som selvstuderende.

Sorter efter

FVU og ordblindeundervisning

FVU dansk

På FVU dansk kan du forbedre dit skriftlige niveau i dansk og blive bedre til at stave, skrive og læse. Der er undervisning formiddag, eftermiddag og aften, så du kan finde det hold, der passer dig bedst. Undervisningen er gratis.

Se alle holdene

FVU start

FVU start er et tilbud til tosproglige, som kan lidt dansk i forvejen, men har behov for at forbedre det mundtlige. På kurset vil man bl.a. arbejde med ordforråd og udtale, så man bliver bedre til at forstå og udtrykke sig på dansk.

Se alle holdene

FVU matematik

FVU matematik er et tilbud om gratis undervisning i matematik. Der arbejdes med talforståelse, regning og grundlæggende matematik. Der er mulighed for at afslutte med en prøve.

Se alle holdene

Kurser for ordblinde (OBU)

På kurserne for ordblinde får man redskaberne til at takle hverdagen. Man forbedrer læsningen og lærer om digitale hjælpemidler. Hvis du har svært ved at læse, men ikke ved om du er ordblind, kan du tage en test. Kurserne er gratis.

Se alle holdene