Interview med Karim Maktabi - skaber af Heltetræning

$currentPage/NodeName

BLIV HELTEN I DIT EGET LIV

I vinterferien bliver det muligt for børn og unge at få en smagsprøve på Heltetræning, når LOF og grundlæggeren af Heltetræning Karim Maktabi åbner dørene for workshops i Helsingør og Hillerød. Karin Maktabi har mange års erfaring med at arbejde med børn og har siden 2002 arbejdet med Heltetræning. Det var gennem hans arbejde med børn, at han opdagede et behov og derfor opfandt Heltetræning. Nu bliver det således også muligt at gå til Heltetræning i Helsingør og Hillerød og i den forbindelse har vi stillet Karim Maktabi lidt spørgsmål:

Kan du fortælle lidt om hvad Heltetræning er?

Heltetræning er dannelse og træning for børn og unge der gerne vil blive Helten i sit eget liv.  Både psykisk og  fysisk. Et tilbud om at tage ansvar, stå ved sig selv og de særpræg man har. Heltetræningen styrker både selvværd og selvtillid, og det skaber selvsikre og livstrygge børn.

Helt betyder hel på Nordtysk, så det handler altså om at blive hel. Det kender børn i dag fra Lego Ninjago, Kung Fu Panda og mange andre film. Her skal man tilegne sig forskellige dele af en hel, for til sidst at blive en Helt. Man skal både være spontan, hjælpsom, handlekraftig og eftertænksom. Det handler om at kunne navigere mellem det tæmmede og det utæmmede, ud fra sin egen indre kerne. Den del kalder vi Den Indre Helt.

Men hvordan fik du så ideen til Heltetræning?

Jeg fandt på Heltetræning, fordi jeg kunne se at der manglede en praktisk del af det vi i skolen kalder undervisningsparat. En slags ”fortræning” og mental klargørelse, hvor man skærper sine sanser, inden man skal lære noget nyt.  En træning der løfter ens bevidsthed, så man er 100% til stede.  Heltetræningen har ikke fokus på Helten , men træningen i at blive en Helt.

Hvem er Heltetræning målrettet mod?

Heltetræningen er noget af det mest inkluderende. Det er for alle og alle har brug for at blive Helten i deres eget liv. Alm. børn, indadvendte børn, udadreagerende  børn, børn med diagnoser, børn med specielle behov, udsatte børn, børn med dumme sygdomme og selv elite børn. Alle målgrupper er afprøvet med stor succes.  HELTESKOLEN har arbejdet med Heltetræning i børnehaver, skoler, special skoler og institutioner over hele landet.  Der er både et  Heltetrænings program  til børnehaver, skoler, SFO’er og som fritidsaktivitet.

Men hvorfor skal man vælge Heltetræning fremfor fodbold, håndbold eller en anden sportsgren?

Heltetræning kan noget andet som man senere kan tilføre fks. fodbold eller en hvilken som helst anden sportsgren. Heltetræning indeholder elementer fra Kung Fu, Yoga og Mindfulness, der er træningen af de indvendige stilarter. Fodbold, håndbold tilhører de udvendige stilarter. Hvis man kombinerer den indre og den ydre verden, kan man opnå et ret højt niveau inden for den stilart eller sportsgren man ønsker at dyrke. Mange af os Heltetrænere har selv være elite eller DK-mester i sportsgrene og har selv erfaret  anvendelsesmuligheden som Heltetræningen tilbyder. Heltetræningen er ikke for sjov, men kan gøres på en sjov måde.  

Heltetræningen indeholder f.eks. Parkour, stunt, Capoeira, sang, dans, kamp, skuespil og meget mere.

Kan du fortælle en succeshistorie fra et af dine hold?

Jeg kan fortælle mange da vi har ca. 600 børn der hver uge går til Heltetræning. Børn der har fået konstateret en diagnose eller tre oplever, at de kan tage sig af det igennem træning af deres særpræg og adfærd. Det at være livstryg er en dyb følelse af, at man altid kan klare sig her i livet. Der er styrker og skyggesider i os alle. Når vi lærer dem at kende, kan vi gøre noget ved dem. Derfor er det skønt at se børn og unge komme selvsikre tilbage til skolen, hvor f.eks. klassekammeraterne eller lærerene måske har undervurderet dem. Nu kan de begå sig, har fået flere nye færdigheder  og måske bliver de elevrådsformand.  Ja, en Helt kan komme fra en uventet kant, og alle kan blive Helten i deres eget liv. 

Du kan læse mere om Heltetræning og tilmelde dig vores hold her

Læs mere om Heltetræning og tanken bag her