Asiatisk køkken - søndag med smag
Lav autentiske østasiatiske retter og få en unik madoplevelse
Kom og lav asiatisk mad med Michael Arvedlund, der viser dig hvordan ægte Sydøstasiatisk mad laves med de rigtige krydderier og råvarer og hvordan de
forberedes, fuldstændigt som i deres oprindelseslande.
Michael har lært
retterne af nationale kokke i løbet af mange års arbejdsophold i
Sydøstasien i og Japan.
Vi skal lave et par
interessante signaturretter, der smager vidunderligt, ser flotte ud og samtidig
er særdeles sunde.
Desuden ser vi nærmere på hvad umami er og hvordan umami frembringes
i den mad vi laver i kurset – og hvordan man i øvrtigt fremtryller umami i
sin mad.
Denne søndag skal vi lave
SINGAPORE NUDLER som er en genial kinesisk opfindelse og
en berømt velsmagende
asiatisk ret med ris vermicelli, karry, grøntsager, røræg og kød, oftest
kylling, oksekød, char siu svinekød og rejer. Retten er oprindelig en
kantonesisk kreation og er meget almindelige i kantonesiske restauranter og
take away-spisesteder, men findes ofte på menukortet i restuaranter i
Sydøstasien.
og PHO, der opfattes som Vietnams nationalret - en supperet bestående af
bouillon, risnudler, krydderurter og kød - normalt oksekød - nogle
gange kylling. Pho opstod i det tidlige 20. århundrede i det nordlige Vietnam og
blev populært over hele verden gennem flygtninge efter Vietnamkrigen. Traditionen
foreskriver at man topper suppen med forskellige grøntsager og urter, f.eks.
bønnespirer, sydøstasiatisk basilikum og friskpresseet lime og chili sauce
øverst.
kan vi nå det laver vi også en dessert
KUIH
KODOK - stegte madbananer
fra Malaysia
Er du vild med smag, gastronomi og madoplevelser, kan du med LOFs koncept ’Bag om smagen’ finde aktiviteter i hele Danmark under
bagomsmagen Du har også mulighed for at finde specifikke oplevelser under fem kategorier i ’Bag om smagen’, fx rundvisninger, smagninger, master classes, food talks samt natur- og sanketure.
Dette arrangement hører under
masterclasses
Praktisk info
Prisen er inkl råvarer ca 150 kr. Medbring en god køkkenkniv, forklæde, et viskestykke og egne drikkevarer efter ønske.