• Michael Arvedlund
    Madentusiast og MSc PhD i havbiologi
    Michael har i over 30 år med stor begejstring lavet mad til sig selv og andre både i professionelt og privat regi. Mange års arbejdsophold som biolog i Sydøstasien bl.a. Thailand, Malaysia, Indonesien, Singapore og Japan har med lokale kokkes vejledning dannet basis for Michaels store viden om og interesse for asiatisk mad.
    Michael har desuden et bestået Harvard Kokkekursus på sit CV


Asiatisk køkken - søndag med smag

Lav autentiske østasiatiske retter og få en unik madoplevelse

Kom og lav asiatisk mad med Michael Arvedlund, der viser dig hvordan ægte Sydøstasiatisk mad laves med de rigtige krydderier og råvarer og hvordan de forberedes, fuldstændigt som i deres oprindelseslande.
Michael har lært retterne af nationale kokke i løbet af mange års arbejdsophold i Sydøstasien i og Japan.

Vi skal lave et par interessante signaturretter, der smager vidunderligt, ser flotte ud og samtidig er særdeles sunde.
Desuden ser vi nærmere på hvad umami er og hvordan umami frembringes i den mad vi laver i kurset – og hvordan man i øvrtigt fremtryller umami i sin mad.

Denne søndag skal vi lave 

SINGAPORE NUDLER som er en genial kinesisk opfindelse og
en berømt velsmagende asiatisk ret med ris vermicelli, karry, grøntsager, røræg og kød, oftest kylling, oksekød, char siu svinekød og rejer. Retten er oprindelig en kantonesisk kreation og er meget almindelige i kantonesiske restauranter og take away-spisesteder, men findes ofte på menukortet i restuaranter i Sydøstasien.

og PHO, der opfattes som Vietnams nationalret - en supperet bestående af bouillon, risnudler, krydderurter og kød - normalt oksekød - nogle gange kylling. Pho opstod i det tidlige 20. århundrede i det nordlige Vietnam og blev populært over hele verden gennem flygtninge efter Vietnamkrigen. Traditionen foreskriver at man topper suppen med forskellige grøntsager og urter, f.eks. bønnespirer, sydøstasiatisk basilikum og friskpresseet lime og chili sauce øverst.

kan vi nå det laver vi også en dessert
KUIH KODOK - stegte madbananer fra Malaysia

Er du vild med smag, gastronomi og madoplevelser, kan du med LOFs koncept ’Bag om smagen’ finde aktiviteter i hele Danmark under bagomsmagen

Du har også mulighed for at finde specifikke oplevelser under fem kategorier i ’Bag om smagen’, fx rundvisninger, smagninger, master classes, food talks samt natur- og sanketure.
Dette arrangement hører under masterclasses

Praktisk info

Prisen er inkl råvarer ca 150 kr. Medbring en god køkkenkniv, forklæde, et viskestykke og egne drikkevarer efter ønske.
Nummer
30465 - Asiatisk køkken - søndag med smag
Første mødegang
søndag den 05.03.23 kl. 12:00 - 17:00
Undervisere
Adresse

Rungsted Skole, Østre Stationsvej 1 A, 2960 Rungsted Kyst

Se på kort

Mødegange
1
Pris
Almen
DKK 395,00
søndag den 05.03.23

Kl. 12:00 - 17:00

Michael Arvedlund

Østre Stationsvej 1 A, 2960 (Hjemkundskab)

Se på kort