Frøsamler

Tag selv frø til blomster og grøntsager

Mange, der har prøvet at dyrke lidt jord, enten i altankasser, krukker eller på et jordstykke, har måske også prøvet at tage frø fra til tørring og brug i haven næste år. Med nogle blomster og grøntsager er det nemt og ukompliceret, og med andre kræver det lidt vidne om bestøvning og de enkelte planters evne til at krydse sig med hinanden.

At avle frø kan nemt læres. Man skal blot vide lidt om, hvordan forskellige planter formerer sig, og man skal lære nogle basale teknikker. Så kan man avle frø, der i kvalitet er fuldt på højde med eller bedre end dem, man køber i butikkerne.

På kurset vil du lære noget om, hvilke planter man nemt kan tage frø af, og om hvordan de lidt vanskeligere planter håndteres, så man undgår krydsbestøvning, indavlsdepression m.m.

Lidt nyttig og simpel teoretisk botanik og genetik bliver også gennemgået, så man fx bliver i stand til at skelne mellem begreberne familie, slægt, art og sort, og til at forstå hvad rendyrkede, ikke rendyrkede og F1-sorter er.

Måske vil du tage egne frø for sjov eller for at se, hvordan det udvikler sig - og måske blive glædeligt overrasket. Måske har du en særlig sort, du vil bevare. Begge dele giver mening, men det er vigtigt at du gør dig klart, hvad målet er

Vivi har et lille udvalg af frø med, så du kan få nogle med hjem - så er du allere de godt i gang i haven, på terassen eller i altankassen. Hvis du allerede selv har taget nogle frø, er du velkommen til at tage den med og måske bytte med andre på kurset. At bytte frø er en del af fornøjelsen.

Praktisk info

Husk madpakken der er frokost midt på dagen.

Nummer
13407 - Frøsamler
Første mødegang
lørdag den 15.08.20 kl. 10:00 - 14:30
Undervisere
Adresse

Aftenskolernes Hus, Søndre Jernbanevej 4 E, 3400 Hillerød

Se på kort

Mødegange
1
Pris
Almen
DKK 150,00
lørdag den 15.08.20

Kl. 10:00 - 14:30

Med Vivi Logan

Søndre Jernbanevej 4 E, 3400 (Lok. 2, st.th.)

Se på kort