• Aske Hansen
    Naturformidler/vejleder og specialist i sankning (indsamling) og tilberedning af vild mad.

Sanketur - naturens køkken i mark og skov

Naturskolen for alle - store og små

Du kender måske det at have krydderurter i køkkenvinduet eller ved grillen om sommeren? Der findes faktisk også et utal af urter og buske i naturen man kan bruge til at krydre sin mad.
Nogen findes nok i din baghave og du har måske set dem før men ikke tænkt på om de var spiselige.
Naturens eget køkken har meget at byde på - men man skal vide hvad man går efter. 

Der er masser af spændende steder og liv i Tisvilde Hegn udover vild mad er der utrolig stor biodiversitet og der er også en spændende kulturarv. Vi starter fra Asserbo Slotsruin der har en lang historie helt tilbage til middelalderen. Turen går enten forbi Torup den forsvundne landsby, Harehøjene eller Bangs Sten.
Hvert sted med sin historie om betydningsfulde events eller personligheder.

Undervejs indsamles under kyndig vejledning spiselige svampe, og planter. Herefter tilberedes det indsamlede og vi laver fx brændenælde te over bål.

Få inspiration til retter hvor vild mad indgår samt gode tips og tricks til at sanke. 

LOF Øresund i samarbejde med Halsnæs Naturskole.

LOF har mange spændende oplevelser i hele Danmark. Du kan se dem her ved at klikke her: oplevdanmark

Praktisk info

Praktisk: Medbring bøtter og poser/kurv til det indsamlede.
Husk: Mad og drikke, kamera, vandresko og vandretøj.
Lomme- eller urtekniv, papir, notesbog og blyant kan også komme til nytte

Se retningslinjer vedrørende Covid-19 på lofkurser.dk/covid-19

Nummer
20426 - Sanketur - naturens køkken i mark og skov
Første mødegang
søndag den 26.09.21 kl. 13:00 - 16:00
Undervisere
Adresse

Asserbo Slotsruin , Bisp Absalonsvej 28, 3300 Frederiksværk

Se på kort

Mødegange
1
Pris
Almen
DKK 150,00
Voksen med et barn under 12 år
DKK 150,00
søndag den 26.09.21

Kl. 13:00 - 16:00

Aske Hansen

Bisp Absalonsvej 28, 3300 (parkeringspladsen ved )

Se på kort