• Rune Rattenborg

    Rune Rattenborg er arkæolog, cand.mag. i assyriologi og ph.d. i Mellemøstens arkæologi og har arbejdet og studeret i Danmark, Storbritannien, Tyskland og Sverige. Siden han kom til Mellemøsten første gang i 2007 har han rejst over store dele af regionen og deltaget i mange forskellige arkæologiske udgravninger, senest i Iran på et projekt under Københavns Universitet.

    )

Rune Rattenborg: Mellemøsten - verdenshistoriens begyndelse

Foredragsrække: Tre aftener ONLINE på Zoom

Mellemøsten er civilisationernes vugge. Her finder vi de første bysamfund, de første stater, de første skriftsystemer og en lang række andre af den moderne verdens mest fundamentale byggesten. Fortalt i tolv små historier tager arkæolog og filolog Rune Rattenborg dig med på en rejsen gennem 10.000 år af menneskets historie og beretter om hvad forgangne tider kan fortælle os om verden af i dag. Der er afsat tid til spørgsmål efter hver historie. 

4. maj: Hvorfor bor mennesker sammen?
De første samfund, byer, og riger i verdenshistorien vokser frem af et særligt landskab. I første del af foredraget kigger vi på hvordan og hvorfor Irans og Tyrkiets bjerge og de store sletter, dale og ørkener i Syrien, Iraq og Egypten har spillet så stor en rolle for civilisationers opståen.

11. maj: Hvad lever mennesker af?
Der er langt fra nomademad til det moderne spisebord. Eller er der? Anden del af foredraget kigger på hvordan Mellemøstens tidligste samfund har formet de planter og dyr som vi lever af i dag. Og hvordan de har formet os.

18 maj: Hvordan danner mennesker samfund?
Det moderne menneske er knap 200.000 år gammelt. Men byer, skrift, og stater har ikke været med i meget mere end et par hundrededele af den tid. De første eksempler på det finder vi i Mellemøsten. Tredje del af foredraget handler om de ting mennesker skaber sammen, love, regler, riger og lande, og guder og helte.

Praktisk info

Foredraget afvikles via platformen Zoom
Som tilmeldt deltager til foredrag på Zoom modtager du et link på din e-mail, som giver dig adgang. For at få den bedst mulige oplevelse anbefaler vi, at du bruger PC og head-set.

Første gang du vil bruge Zoom skal du hente og installere programmet ”Zoom Client for Meetings”
Det ligger her https://zoom.us/download  - og er GRATIS.
Næste gang klikker du blot på det tilsendte link - så er du med.

Testmøde - tilbud
Dagen før foredraget indkaldes du med et link til et kort testmøde, hvor de zoomfunktioner du kan få brug for, vil blive gennemgået. Vi anbefaler at du logger på til testmødet, så du kan genkende funktionerne til foredraget. Er du allerede zoom bruger kan du springe testmødet over.
Forud for aktuelle møder kan du altid selv tjekke at dit udstyr: internetforbindelse billede og lyd er i orden med denne service test fra Zoom: Join a Test Meeting - Zoom

Mødelink til foredraget sendes på dagen
NB Foredrag vil ikke blive optaget


Nummer
16011 - Rune Rattenborg: Mellemøsten - verdenshistoriens begyndelse
Første mødegang
tirsdag den 04.05.21 kl. 20:00 - 21:00
Undervisere
Adresse

Online undervisning ,

Se på kort

Mødegange
3
Pris
Almen
DKK 150,00
tirsdag den 04.05.21

Kl. 20:00 - 21:00

Rune Rattenborg

(Zoom)

tirsdag den 11.05.21

Kl. 20:00 - 21:00

Rune Rattenborg

(Zoom)

tirsdag den 18.05.21

Kl. 20:00 - 21:00

Rune Rattenborg

(Zoom)