• Peter Weide
    Sproglærer og folkeskolelærer

    Peter Weide har undervist i Esperanto siden han var helt ung både i Tyskland, Kroatien, Slovakiet, Danmark og i Kina og er aktiv deltager i ekparolu hos edukado.net. Edukado.net er et virtuelt fællesskab til undervisere og til de som ønsker at lære Esperanto. I det hele taget til andre interesserede i Esperanto, der søger litteratur på Esperanto.

    Peter er medlem af den danske Esperanto-forening DEA og livsvarigt medlem af verdenforbundet UEA. Han har arbejdet som folkeskolelærer i Tyskland og er uddannet fra Universitet i Hamborg indenfor historie og pædagogik.

Esperanto A1 nybegynder

Esperanto for begyndere med intro

Esperanto er sproget uden land. Et neutralt, enkelt og internationalt sprog, som Ludwik Lejzer Zamenhof udviklede fra 1874 med det formål at gøre det lettere for mennesker på tværs af landene at kommunikere med hinanden. Sproget er spredt på de 5 kontinenter og udvikler sig ligesom som de nationale sprog.

Hvad kan man bruge Esperanto til? 
Til alt, hvad man har lyst til at bruge et sprog til. Esperanto er det oplagte valg, hvis man er interesseret i at komme i kontakt med mennesker over hele verden.

Når man er interesseret i at lære Esperanto vil man meget nemt kunne komme til at møde andre mennesker i et Esperanto fællesskab.
Kiam oni lernas Esperanton, oni facile renkontas aliajn homojn en la Esperanta mondo.

HVEM ER KURSET HENVENDT TIL
Dette Esperanto A1 hold er for begyndere eller let øvede og holdet er startet i efteråret 2022.

HVORDAN FOREGÅR UNDERVISNINGEN
Peter Weide vil undervise efter Cseh-metoden. Metoden er opkaldt efter Andreo Cseh, som var en rumænsk ungarer, der udviklede en metode, hvor underviseren kun taler esperanto i klassen. Således bliver du fra første øjeblik aktiveret til at tale selv.

DIT UDBYTTE
Da Esperanto for en europæer er 10 gange nemmere at lære end et nationalt sprog, vil man efter to weekender have fået den viden, som skal til for at kunne bruge sproget på konversationsniveau.
Du skal dog regne med at være aktiv i timerne og bruge tid på hjemmearbejde.

Amike PeterPraktisk info

Husk at passe godt på hinanden. Se retningslinjer vedrørende Covid-19 på lofkurser.dk/information.

Der kan være udgifter til undervisningsmaterialer.

Nummer
26517 - Esperanto A1 nybegynder
Første mødegang
lørdag den 29.10.22 kl. 10:00 - 16:00
Undervisere
Adresse

LOF, Stengade 57, Stengade 57, 2.sal, 3000 Helsingør

Se på kort

Mødegange
2
Pris
Almen
DKK 818,00
lørdag den 29.10.22

Kl. 10:00 - 16:00

Peter Weide

Stengade 57, 2.sal, 3000 (Møderum 1)

Se på kort

søndag den 30.10.22

Kl. 10:00 - 16:00

Peter Weide

Stengade 57, 2.sal, 3000 (Møderum 1)

Se på kort

Motion

Motion

Du kan vælge mellem en række forskellige motionshold fra yoga og pilates til zumba eller seniordans. Der er hold formiddag, eftermiddag og aften, så det er nemt at finde et hold som passer i din hverdag.

Læs mere...

Udendørs motion

Motion i det fri giver en ekstra dimension til træningen. Man nyder den friske luft og indtrykkene fra omgivelserne, hvad enten det foregår i naturen eller en park i byen.

Læs mere...

Online motion

LOF's online motion er live træning på hold. Man sparer transporten og kan træne, der hvor man befinder sig, så det er et godt alternativ i en travl hverdag.

Læs mere...

Flex i Kongevejscenteret

Flex i Kongevejscenteret er pilates, yoga m.m. med fokus på den enkelte. Flex betyder at du frit kan skifte mellem de enkelte hold i ugens løb.

Læs mere...