Et samarbejde med Alliance française Helsingør
Cand.mag.historie
sproglærer i fransk

Danskere i solkongens Frankrig

Et samarbejde med Alliance française Helsingør

Året er 1690. Kongen af Frankrig/ Solkongen, Ludvig 14., nyder sin ”petit couvert” foran hoffet, da der kommer besked om at 2 skibe med forstærkninger til den fjendtlige, engelske hær er blevet kapret. Da skibene viser sig at indeholde danske soldater, så trækker det op til en diplomatisk krise. Danmark skulle jo forestille at være neutralt!
Heldigvis står der en arbejdsløs, dansk oberst på sidelinjen. Han har en vanvittig plan – at holde Danmark ude af en storkrig, ved at lade danske tropper kæmpe på både fransk og engelsk side…
Hør mere om danskere der levede og overlevede i Frankrig under Solkongens kostbare arvefølgekrige. Rasmus Wichmann vil med indlevelse fortælle på dansk om blandt andet den ambitiøse oberst Frands Juul, den tålmodige diplomat Henning Meyercrone og Kongesønnen Kristian Gyldenløve.
Der er fortællinger om kidnapning på åbent hav, uægte børn, hof-intriger, og kampe fra Catalonien til Flandern – og hele vejen tilbage igen! Men også historien om to riger, der prøvede at opretholde et venskabeligt forhold.


Dette foredrag udbydes i samarbejde med Alliance française Helsingør.

Nummer
b31589 - Danskere i solkongens Frankrig
Første mødegang
mandag den 23.09.19 kl. 19:30 - 21:15
Adresse

Mødelokale M1, Allégade 2, 3000 Helsingør

Se på kort

Mødegange
1
Almen
DKK 80,00
mandag den 23.09.19

Kl. 19:30 - 21:15

Med Rasmus Wichmann

Allégade 2, 3000 (Mødelokale M1)

Se på kort

Du har 2 hold i kurven

Kurven er tom