Nordeuropas magtpolitik og svenskekrigene - med Helsingør som centrum
historiker, cand. mag.
  • Anders Lundt Hansen (1)
    historiker, cand. mag.

    Anders Lundt Hansen er historiker, cand. mag. og arbejder som forfatter, blogger og skribent for bl.a. Weekendavisen. Middelalderen har hans særlige interesse.

Derfor vandt svenskerne!

Nordeuropas magtpolitik og svenskekrigene - med Helsingør som centrum

I løbet af 1600-tallet gik Sverige fra at være lillebror i Norden, til at blive Danmark-Norges storebror og den dominerende magt i Nordeuropa, ikke mindst da Sverige erobrede Skåne, Halland og Blekinge. 
Trods flere ihærdige forsøg kom skånelandene aldrig tilbage på danske hænder.
Men storebror blev svenskerne ikke uden modstand. Konger kæmpede mod hinanden til hest på slagmarken, dansksindede bønder ydede modstand som snaphaner og svenske konger gennemførte brutale udrensninger for at forsvenske de erobrede områder.
Men hvorfor vandt svenskerne? Det handler ikke kun om at vinde de afgørende slag i de afgørende krige, men også om evnen til at opkræve skatter og opbygge en effektiv administration. 
Man skal have den nødvendige opbakning hos adelen, købmændene og de øvrige kræfter, der styrede datidens samfund. 
Kom og hør Anders Lundt Hansen give sit bud på årsagerne og følgerne af svenskekrigene. Og hvordan Helsingør var et centralt punkt i hele Nordeuropas magtpolitik.

NB Anders Lundt Hansen er guide på historiske dages rejse til Sverige:  Lund, Karlskorona, Kalmar og Snaphanelandet d.14-16 september 2019. Se mere her: Derfor vandt svenskerne
 

Praktisk info

Anders Lundt Hansen er guide for Historiske Dage Rejser, som i dagene 14-16 september arrangerer rejse til Sverige med temaet "Derfor vandt svenskerne. Den tilbagevendende event Historiske dage finder sted i Øksnehallen 30-31 marts
Nummer
b24016 - Derfor vandt svenskerne!
Første mødegang
mandag den 25.02.19 kl. 17:00 - 19:00
Undervisere
Adresse

Kulturværftet, Mødelokale M1, Allégade 2, 3000 Helsingør

Se på kort

Mødegange
1
Almen
DKK 50,00
mandag den 25.02.19

Kl. 17:00 - 19:00

Med Anders Lundt Hansen

Kulturværftet, Allégade 2, 3000 (Mødelokale M1)

Se på kort

Du har 2 hold i kurven

Kurven er tom