• Jan Larsen
    Journalist
    Jan "Beijing" Larsen har i mere end 13 år beskæftiget sig professionelt med Kina, heraf seks år som DR´s og TV Avisens korrespondent i Beijing. Han har også fulgt Xi Jinping tæt, både før og under hans første periode som Kinas leder.  Jan var i seks år DRs første Asien korrespondent med bopæl i Beijing fra 2005-2011. Sluttede karrieren i DR i 2013 og er i dag foredragsholder, analytiker og Kina-kommentator – og opholder sig jævnligt i Kina og Sydøstasien. Efter historiestudier på Københavns Universitet (cand. phil/BA), journalistuddannelse på dagbladet The West Australian i Perth. Korrespondent i Australien for Berlingske og senere freelance udenrigsjournalist. I en årrække reporter og studievært på Københavns Radio (DR). I perioden 1983-2005 ansat på TV Avisen som bl.a. erhvervsjournalist, redaktør og udlandsreporter. i perioden 2000-2005 Nordisk korrespondent for TV-Avisen.
  • Ole Buch-Rasmussen (1)

Det ny Kina

Kina under forandring

Efter mere end 35 år med økonomiske mirakler er Kina under store forandringer. Økonomien er stadig i højt gear, men væksten er næsten halveret. Nu lurer boligbobler og truende gældsbyrder. De gamle statsejede virksomheder skranter og nye firmaer må hjælpes af partiet og staten. Der bliver skåret ned i produktionen i ”verdens fabrik” og kineserne må finde nye arbejdspladser i servicefagene.
Samtidig er magten i overraskende grad blevet samlet om Kinas nye stærke mand, Xi Jinping. Han har på kort tid sikret sig enorm personlig magt, og med posterne som både partiformand og præsident for livstid vil vi se ham sikre Kinas status som stormagt. Men internt i Kina slår han og kommunistpartiet hårdt ned på alle ønsker om åbenhed og politiske reformer i landet.
Det giver så store ændringer for kineserne - og for os - at man taler om Det nye Kina. Kineserne bliver rigere, men ikke nødvendigvis lykkelige. Den hastige udvikling har haft store personlige omkostninger. 
Med sin særlige indsigt beskriver Jan Larsen hvordan de store ændringer påvirker kineserne i alle dele af samfundet. 
Også hvordan USA's præsident Trump påvirker udviklingen.

Nummer
b31006 - Det ny Kina
Første mødegang
torsdag den 31.10.19 kl. 19:00 - 21:00
Adresse

Østre Stationsvej 1 A, 2960 Rungsted Kyst (Rungsted Skole)

Se på kort

Mødegange
1
Almen
DKK 150,00
torsdag den 31.10.19

Kl. 19:00 - 21:00

Med Jan Larsen

Østre Stationsvej 1 A, 2960 (Rungsted Skole)

Se på kort

Du har 2 hold i kurven

Kurven er tom