Cand.mag.historie
sproglærer i fransk
  • Rasmus Wichmann
    Cand.mag.historie
    Drømmen om at være delvist selvstændig fik endelig luft under vingerne, da Rasmus Wichmann, som er uddannet cand. mag i historie kom på at holde foredrag om Virkelighedens Game of Thrones. Når Rasmus ikke holder foredrag er han blandt andet guide på Frilandsmuseet Hjerl Hede. Af andre steder han har arbejdet kan nævnes Koldkrigsmuseum Stevnsfort. Rasmus har i sin tid været med til at starte Efterskolen Epos op, som er en skole baseret på konceptet om “legende læring.” Her arbejdede han på læringsforløb om Den Kolde Krig, konfirmandspil om Martin Luther, samt på et storstilet samarbejdsprojekt med Sønderborg Slot om kong Christian II’s flugtforsøg. http://www.rasmuswichmann.dk/?fbclid=IwAR1zhrC-hR4q4ycAe1xms4z8xWNDuKS0R8-r8wdpQbF0GuX81Yj1AwFiP8w
  • Hubertine van den Berghe Jensen
    Uddannet sproglærer i Belgien og Danmark.  Belgisk statsborger. Har undervist flere år i fransk både på privatskole og på aftenskolen.

Danskere i solkongens Frankrig

Et samarbejde med Alliance française Helsingør

Året er 1690. Kongen af Frankrig/ Solkongen, Ludvig 14., nyder sin ”petit couvert” foran hoffet, da der kommer besked om at 2 skibe med forstærkninger til den fjendtlige, engelske hær er blevet kapret. Da skibene viser sig at indeholde danske soldater, så trækker det op til en diplomatisk krise. Danmark skulle jo forestille at være neutralt!
Heldigvis står der en arbejdsløs, dansk oberst på sidelinjen. Han har en vanvittig plan – at holde Danmark ude af en storkrig, ved at lade danske tropper kæmpe på både fransk og engelsk side…
Hør mere om danskere der levede og overlevede i Frankrig under Solkongens kostbare arvefølgekrige. Rasmus Wichmann vil med indlevelse fortælle på dansk om blandt andet den ambitiøse oberst Frands Juul, den tålmodige diplomat Henning Meyercrone og Kongesønnen Kristian Gyldenløve.
Der er fortællinger om kidnapning på åbent hav, uægte børn, hof-intriger, og kampe fra Catalonien til Flandern – og hele vejen tilbage igen! Men også historien om to riger, der prøvede at opretholde et venskabeligt forhold.

Cafeen i stueetagen er åben til kl. 19.
Dette foredrag udbydes i samarbejde med Alliance française Helsingør.

Praktisk info

Cafeen i stueetagen er åben til kl. 19.
Nummer
b31589 - Danskere i solkongens Frankrig
Første mødegang
mandag den 23.09.19 kl. 19:30 - 21:15
Adresse

Allégade 2, 3000 Helsingør (Kulturværftet)

Se på kort

Mødegange
1
Almen
DKK 80,00
mandag den 23.09.19

Kl. 19:30 - 21:15

Med Rasmus Wichmann

Allégade 2, 3000 (Kulturværftet)

Se på kort

Du har 2 hold i kurven

Kurven er tom