Den grønne omstilling er det vigtigste
Meteorolog, forfatter, klimaekspert
LOF repræsentant
  • Jesper Theilgaard
    Meteorolog, forfatter, klimaekspert
    Jesper Theilgaard er uddannet flyvemeteorolog i 1978. Derefter arbejdede han 12 år ved Flyvevejrtjenesten i Kastrup Lufthavn, inden denne blev en del af Danmarks Meteorologiske Institut. Han blev tilknyttet DRs vejrudsigter i 1990, og var ansat indtil  "Vejret"  flyttede til Århus og han besluttede sig for ikke at flytte med. Han stiftede i stedet som selvstændig Klimaformidling.dk. Jesper har skrevet ikke færre end 25 bøger om vejret, vejrfænomener og klimaet, som henvender sig til både børn og voksne. I 2007 modtog han Gyldendals faglitterære pris med den begrundelse, at forfatterskabet omfattede en unik kombination af faglighed med kulturstof, som sjældent er set i den type faglitteratur. Herudover har Jesper også modtaget CARE Prisen i 2018 "for hans ihærdige indsats for at sætte klimaet og klimaforandringer på dagsordenen – ikke kun hos politikere, men i lige så høj grad også hos danskerne."
  • Karsten Bernstein (1)

Jesper Theilgaard - Klima på kanten

Den grønne omstilling er det vigtigste

Vejret er ikke hvad det har været - heller ikke i Danmark.
Her får du et letforståeligt indblik i den komplicerede debat om klimaets tilstand – men også fortællingen om de muligheder, forandringerne giver. 
Det vidner ikke mindst de talrige oversvømmelser i de senere år om. Det så vi i voldsom grad den 2. juli 2011, hvor store dele af Københavns centrum lå under vand, men varsel om skybrud er nu nærmest blevet hverdag i sommerhalvåret
Fra udlandet ser vi tørke, oversvømmelser og en natur under pres, hvor spørgsmålet om eksempelvis havets evne til at brødføde fisk og pattedyr ikke nødvendigvis besvares med et “ja”.
FN’s klimapanel udgav i 2013 sin 5. rapport med den hidtil stærkeste samling af indicier på at en klimaændring er i gang og at mennesket er den direkte årsag med afbrænding af fossile brændsler som kul, olie og gas. 
CO2 indholdet i atmosfæren har ikke de seneste 400.000 år været højere og det bør overalt give anledning til bekymring. 
Vi burde have et niveau på 280ppm, men det ligger på 410ppm – altså en stigning på omkring 45 %
I 2018 fik vi nyt fra FN’s klimapanel og fik en indikation på verdens enighed eller mangel på samme i forhold til klimaspørgsmålet.

Nummer
b24005 - Jesper Theilgaard - Klima på kanten
Første mødegang
mandag den 07.10.19 kl. 19:00 - 21:00
Adresse

Store Scene, Allégade 2, 3000 Helsingør

Se på kort

Mødegange
1
Almen
DKK 150,00
mandag den 07.10.19

Kl. 19:00 - 21:00

Med Jesper Theilgaard

Allégade 2, 3000 (Store Scene)

Se på kort

Du har 2 hold i kurven

Kurven er tom