Søndag på Dyrehavsbakken - 400 års historie med Allan Mylius Thomsen

...

Kirsten Piils kilde - gøglere og gamle traditioner på Bakken

Ifølge legenden, for den unge og uskyldige jomfru Kirsten Piil vild i Boveskoven i 1583. Det blev starten på en af de mest elskede københavnertraditioner gennem alle tider. Kildetiden ved Kirsten Piils Kilde. Byhistorikeren Allan Mylius Thomsen, der fik Bakkens Oscar i 2012, fører os gennem den kongelige dyrehave, der blev etableret af 1669 af Frederik III som Stokkerup Dyrehave. Den udvidede Frederik V allerede i 1670 til Jægersborg Dyrehave. Her fik "skikkelige folk" fortsat lov til at komme og drikke af kilden ved kildetid omkring Sct. Hans. Omkring kilden voksede et lystigt kildemarked frem, der med tiden udviklede sig til den elskede Dyrehavsbakke. Vi hører om Dyrehavens historie, og de mange små traktørsteder. Vi besøger kilden, og får historien om de hellige kilder. Så vandrer vi ind i verdens ældste forlystelsespark. Hører om fortidige forlystelser, gøglere og traditioner der har overlevet i den grønne skov helt op til vore dage. Vi får historien om berømte bakkeskikkelser som Pjerrot, Miss Florens og ikke mindst den legendariske Professor Tribini. Under vejs bliver der naturligvis tid til en forfriskning, og vi slutter med frokost på Den Hvide Hest, ved siden af Friluftsscenen.

NB Matadorbyen indgår ikke i turen..

Praktisk information

Der holdes hvilepause ca halvvejs på turen. Frokostbuffet på Den Hvide Hest fra kl. ca 13. Alle Drikkevarer for egen regning

  • Nummer b14092 - Søndag på Dyrehavsbakken - 400 års historie med Allan Mylius Thomsen
  • Start 17.06.18 kl. 11:00-14:00
  • Foredragsholder Allan Mylius Thomsen
  • Adresse Klampenborg Station, Dyrehavevej 1, 2930 (kort)
    Den Røde Indgang Port
  • Lektioner 1,00
  • Priser
    Almen   DKK 325,00
Dato Tid Sted Foredragsholder Kort
17.06.2018 11:00-14:00 Klampenborg Station Allan Mylius Thomsen Kort

Foredragsholder

Allan Mylius Thomsen
byhistoriker og skribent

Thomsen stod i lære hos B&W i 1960'erne og blev senere uddannet reklametegner og manuskriptforfatter på Filmskolen. Under sin uddannelse på Filmskolen begyndte han at skrive om byhistorie i lokalaviser. Siden da har han lavet radio- og tv-udsendelser samt udgivet 28 bøger hovedsagligt om Københavns historie. Han fungerer også som turguide på Dyrehavsbakken og særligt på forskellige byvandringer i det historiske København med temaer som fx de berømte værtshuse Toga og Hviids Vinstue.