Bent Raymond Jørgensen - i naturvidenskabens maskinrum

...

Kend dig selv og bliv vis

Mød redaktøren bag artikelsamlinger som Videnskaben eller Gud?, Maskinen i Mennesket og senest Fysikkens Filosofi. Bent Raymond Jørgensen undrer sig som altid over naturens fantastiske egenskaber. Vi er helt bevidst ved at skabe en ny verden med maskiner, som i den grad ligner os selv. Men hvem er du egentlig? Og hvad er meningen med livet? Lå det i BIG BANG - i grundstoffernes opståen, at de naturligt udviklede sig hen mod stadigt mere komplicerede processer? Kan forskningen nu eller med tiden sætte lighedstegn mellem personligheden og dens hjerne? Og kan/skal vi så lære vores maskiner det? LOF Øresund i samarbejde med Hillerød Bibliotekerne 

 

Praktisk information

Foredraget tager udgangspunkt i bogen "Maskinen skabt i menneskets billede" red. af Bent Raymond Jørgensen, Jørgen Lyngbye og Henrik Georg Bohr (bogen er udsolgt fra fra forlaget - men kan lånes på biblioteket)

  • Nummer b11068 - Bent Raymond Jørgensen - i naturvidenskabens maskinrum
  • Start 20.11.17 kl. 19:00-21:00
  • Foredragsholder Bent Raymond Jørgensen
  • Adresse Hillerød Hovedbibliotek, Christiansgade 1, 3400 (kort)
    VANDREHALLEN
  • Lektioner 1,00
  • Priser
    Almen   DKK 150,00
Dato Tid Sted Foredragsholder Kort
20.11.2017 19:00-21:00 Hillerød Hovedbibliotek Bent Raymond Jørgensen Kort

Foredragsholder

Bent Raymond Jørgensen
mag.art. Center for Kvanteprotein, DTU

Underviser bl.a. på Danmarks Tekniske Universitet (DTU) og på Niels Bohr Instititutet (NBi). Han er redaktør på artikelsamlingerne "Videnskaben eller Gud",  "Maskinen skabt i Menneskets BIllede", "Fysikkens Filosofi" og senest "Danmarks Fremtid - vækst, velfærd og værdier står på spil". Han er desuden manden bag udfordrende artikler som "Mennesket vil tabe kampen mod uret", "På svimlende rejse i tid og rum" og "Kan tro og viden forenes?"