• Vivi Logan

    Vivi Logan er en erfaren havedyrker og hendes økologiske nyttehave på Amager forsyner hende og familien med en lang række grøntsager året rundt.

    Vivi kan lide at eksperimentere med dyrkningsmetoder og gamle frøsorter, så hendes have bugner af tomater og bønner i alle farver og faconer.

    Vivi er aktiv i foreningen Frøsamlerne, og skriver jævnligt artikler om havedyrkning og frøsamling til forskellige tidsskrifter etc.

Frøsamler

Tag selv frø til blomster og grøntsager

Mange, der har prøvet at dyrke lidt jord, enten i altankasser, krukker eller på et jordstykke, har måske også prøvet at tage frø fra til tørring og brug i haven næste år. Med nogle blomster og grøntsager er det nemt og ukompliceret, og med andre kræver det lidt vidne om bestøvning og de enkelte planters evne til at krydse sig med hinanden.

At avle frø kan nemt læres. Man skal blot vide lidt om, hvordan forskellige planter formerer sig, og man skal lære nogle basale teknikker. Så kan man avle frø, der i kvalitet er fuldt på højde med eller bedre end dem, man køber i butikkerne.

På kurset vil du lære noget om, hvilke planter man nemt kan tage frø af, og om hvordan de lidt vanskeligere planter håndteres, så man undgår krydsbestøvning, indavlsdepression m.m.

Lidt nyttig og simpel teoretisk botanik og genetik bliver også gennemgået, så man fx bliver i stand til at skelne mellem begreberne familie, slægt, art og sort, og til at forstå hvad rendyrkede, ikke rendyrkede og F1-sorter er.

Måske vil du tage egne frø for sjov eller for at se, hvordan det udvikler sig - og måske blive glædeligt overrasket. Måske har du en særlig sort, du vil bevare. Begge dele giver mening, men det er vigtigt at du gør dig klart, hvad målet er

Vivi har et lille udvalg af frø med, så du kan få nogle med hjem - så er du allere de godt i gang i haven, på terassen eller i altankassen. Hvis du allerede selv har taget nogle frø, er du velkommen til at tage den med og måske bytte med andre på kurset. At bytte frø er en del af fornøjelsen.

Praktisk info

Husk madpakken der er frokost midt på dagen.
Husk at passe godt på hinanden. Se retningslinjer vedrørende Covid-19 på lofkurser.dk/covid-19

Nummer
20407 - Frøsamler
Første mødegang
søndag den 03.10.21 kl. 10:00 - 14:25
Undervisere
Adresse

LOF, Stengade 57, Stengade 57, 2.sal, 3000 Helsingør

Se på kort

Mødegange
1
Pris
Almen
DKK 250,00
søndag den 03.10.21

Kl. 10:00 - 14:25

Vivi Logan

Stengade 57, 2.sal, 3000 (Møderum 3)

Se på kort