• Rune Rattenborg

    Rune Rattenborg er arkæolog, cand.mag. i assyriologi og ph.d. i Mellemøstens arkæologi og har arbejdet og studeret i Danmark, Storbritannien, Tyskland og Sverige. Siden han kom til Mellemøsten første gang i 2007 har han rejst over store dele af regionen og deltaget i mange forskellige arkæologiske udgravninger, senest i Iran på et projekt under Københavns Universitet.

    )

Rune Rattenborg: Mellemøsten - verdenshistoriens begyndelse. ONLINE

Foredragsrække I tolv billeder - 3 aftener ONLINE på Zoom

Mellemøsten er civilisationernes vugge. Her finder vi de første bysamfund, de første stater, de første skriftsystemer og en lang række andre af den moderne verdens mest fundamentale byggesten. Fortalt i tolv små historier tager arkæolog og filolog Rune Rattenborg dig med på en rejsen gennem 10.000 år af menneskets historie og beretter om hvad forgangne tider kan fortælle os om verden af i dag. Der er afsat tid til spørgsmål efter hver historie. 

4. maj: Hvorfor bor mennesker sammen?
De første samfund, byer, og riger i verdenshistorien vokser frem af et særligt landskab. I første del af foredraget kigger vi på hvordan og hvorfor Irans og Tyrkiets bjerge og de store sletter, dale og ørkener i Syrien, Iraq og Egypten har spillet så stor en rolle for civilisationers opståen.

11. maj: Hvad lever mennesker af?
Der er langt fra nomademad til det moderne spisebord. Eller er der? Anden del af foredraget kigger på hvordan Mellemøstens tidligste samfund har formet de planter og dyr som vi lever af i dag. Og hvordan de har formet os.

18 maj: Hvordan danner mennesker samfund?
Det moderne menneske er knap 200.000 år gammelt. Men byer, skrift, og stater har ikke været med i meget mere end et par hundrededele af den tid. De første eksempler på det finder vi i Mellemøsten. Tredje del af foredraget handler om de ting mennesker skaber sammen, love, regler, riger og lande, og guder og helte.

Praktisk info

NB: Foredraget afvikles ONLINE via platformen Zoom

For at deltage skal du downloade zoom på din pc - det er GRATIS - hvis du ikke allerede har gjort det kan du gøre det her https://zoom.us/download
Klik på den øverste blå knap. Den finder du lige under “Zoom Client For Meetings”.
Når download er færdig, skal du klikke på dokumentet ”Zoominstaller.exe”. 
Nu installeres Zoom og app’en åbner. 
Når du fremover skal deltage i et Zoom møde, klikker du blot på det møde link du får tilsendt ifm aktuel undervisning eller foredrag så kommer du direkte ind.

OBS OBS VIGTIGT - Ugedagen før dato afholdes kl. 19 et testmøde om teknikken - du vil få tilsendt et link på din email. Her vil de vigtigste funktioner blive gennemgået så alle er klar til foredraget.
Imellemtiden kan du se hvordan zoomskærmen ser ud HER
OG og teste dit udstyr her Join a Test Meeting - Zoom

Nummer
16011 - Rune Rattenborg: Mellemøsten - verdenshistoriens begyndelse. ONLINE
Første mødegang
tirsdag den 04.05.21 kl. 20:00 - 21:00
Undervisere
Adresse

Online undervisning ,

Se på kort

Mødegange
3
Pris
Almen
DKK 150,00
tirsdag den 04.05.21

Kl. 20:00 - 21:00

Med Rune Rattenborg

(Zoom)

tirsdag den 11.05.21

Kl. 20:00 - 21:00

Med Rune Rattenborg

(Zoom)

tirsdag den 18.05.21

Kl. 20:00 - 21:00

Med Rune Rattenborg

(Zoom)