• Anders Lundt Hansen

  Historiker, cand. mag.                                                                                                                            Anders Lundt Hansen (f. 1973) er historiker uddannet fra Københavns Universitet, og ernærer sig som forfatter, skribent og foredragsholder.

  Han kan prale med at være Danmarks førende – og nok også eneste – middelalderjournalist, som i Weekendavisen holder offentligheden orienteret med alle væsentlige nyheder, om folk som har været døde i mindst 500 år.

  Som foredragsholder er han kendt for sine levende genfortællinger af sagn og myter – som han dernæst dissekerer og viser, hvilke dele af fortællingerne, der har grund i virkeligheden, og hvilke dele der er ren fantasi.

  Blandt hans seneste bøger kan nævnes ”Ulveslægten” om Svend Estridsen og hans efterkommere, samt ”Sølv, blod og kongemagt. Bag om vikingemyten”, der renser ud i myterne om den skandinaviske ekspansion i middelalderen.

  På nettet formidler han historie og spøjse facts fra fortiden på www.facebook.com/AndersLundtHansen lige som han også administrerer facebookgruppen ”Middelalderens Danmark”.

  )

Anders Lundt Hansen: Legendernes Danmark - Historiske fortællinger. ONLINE

Foredragsrække - 3 dramatiske aftener ONLINE på Zoom

I det tågede landskab mellem sagn og historie ligger legendernes Danmark. Ældgamle historier lige under nutidens overflade. I foredragene "Legendernes Danmark" fortæller Anders Lundt Hansen de gamle historier, med al deres drama og humor, og det afsløres hvordan legenderne hænger sammen med de historiske fund og kilder. 

3. marts: Sagn og historie
Fra sagnkongerne i Lejre til Tempelriddere på Bornholm. Intet sted i Danmark er uden sine egne myter og sagn. Som en rejsefører viser jeg rundt i legendernes Danmark, og fortæller kendte som ukendte historier fra fortiden. Jeg viser frem hvad beretningerne har efterladt sig af spor i nutidens danske landskab, og afslører historien bag de centrale fortællinger under danskerne og deres historie

10. marts: Kors og sværd
Hvis man tror at kristendommens indførelse gjorde Norden til et fredeligere sted, så tager man blodigt fejl. Der var korstog til Estland, hvor Dannebrog faldt ned fra himlen, og der var drager og trolde der kæmpede mod de fremvoksende kirker. Helgener døde med sværdet i hånd, og sagn og legender snor sig som en lindorm gennem Danmarks historie.

17. marts: Skib og skjold
Følg bølgernes våde vej, til de fremmede strande hvor skandinaver i middelalderen vandt deres ry. Stå med Regner Lodbrog for Paris’ mure. Trods sydens brændende hede på korstog til det hellige land. Og kryds Nordatlantens isgrønne våger, i en søgen efter Vinlands sagnomspundne kyst. Hør Anders fortælle lidt om foredragene her:

Følg bølgernes våde vej, til de fremmede strande hvor skandinaver i middelalderen vandt deres ry. Stå med Regner Lodbrog for Paris’ mure. Trods sydens brændende hede på korstog til det hellige land. Og kryds Nordatlantens isgrønne våger, i en søgen efter Vinlands sagnomspundne kyst.

Praktisk info

Foredraget afvikles via platformen Zoom
Som tilmeldt deltager til foredrag på Zoom modtager du et link på din e-mail, som giver dig adgang. For at få den bedst mulige oplevelse anbefaler vi, at du bruger PC og head-set.

Første gang du vil bruge Zoom skal du hente og installere programmet ”Zoom Client for Meetings”
Det ligger her https://zoom.us/download  - og er GRATIS.
Næste gang klikker du blot på det tilsendte link - så er du med.

Testmøde - tilbud
Dagen før foredraget indkaldes du med et link til et kort testmøde, hvor de zoomfunktioner du kan få brug for, vil blive gennemgået. Vi anbefaler at du logger på til testmødet, så du kan genkende funktionerne til foredraget. Er du allerede zoom bruger kan du springe testmødet over.
Forud for aktuelle møder kan du altid selv tjekke at dit udstyr: internetforbindelse billede og lyd er i orden med denne service test fra Zoom: Join a Test Meeting - Zoom

Mødelink til foredraget sendes på dagen
NB Foredrag vil ikke blive optaget
Nummer
16025 - Anders Lundt Hansen: Legendernes Danmark - Historiske fortællinger. ONLINE
Første mødegang
onsdag den 03.03.21 kl. 19:00 - 20:00
Undervisere
Adresse

Online undervisning ,

Se på kort

Mødegange
3
Pris
Almen
DKK 150,00
onsdag den 03.03.21

Kl. 19:00 - 20:00

Med Anders Lundt Hansen

(Zoom)

onsdag den 10.03.21

Kl. 19:00 - 20:00

Med Anders Lundt Hansen

(Zoom)

onsdag den 17.03.21

Kl. 19:00 - 20:00

Med Anders Lundt Hansen

(Zoom)