• Anders Lundt Hansen
    Anders Lundt Hansen (f. 1973) er historiker uddannet fra Københavns Universitet, og ernærer sig som forfatter, skribent og foredragsholder.Han kan prale med at være Danmarks førende – og nok også eneste – middelalderjournalist, som i Weekendavisen holder offentligheden orienteret med alle væsentlige nyheder, om folk som har været døde i mindst 500 år.Som foredragsholder er han kendt for sine levende genfortællinger af sagn og myter – som han dernæst dissekerer og viser, hvilke dele af fortællingerne, der har grund i virkeligheden, og hvilke dele der er ren fantasi. Blandt hans seneste bøger kan nævnes ”Ulveslægten” om Svend Estridsen og hans efterkommere, samt ”Sølv, blod og kongemagt. Bag om vikingemyten”, der renser ud i myterne om den skandinaviske ekspansion i middelalderen.På nettet formidler han historie og spøjse facts fra fortiden på www.facebook.com/AndersLundtHansen lige som han også administrerer facebookgruppen ”Middelalderens Danmark”.

Anders Lundt Hansen: Legendernes Danmark - Kors og sværd

Historiske fortællinger - afsnit 2

I det tågede landskab mellem sagn og historie ligger legendernes Danmark. Ældgamle historier lige under nutidens overflade. I foredragene "Legendernes Danmark" fortæller Anders Lundt Hansen de gamle historier, med al deres drama og humor, og det afsløres hvordan legenderne hænger sammen med de historiske fund og kilder.

Kors og sværd (del 2 af 3 i rækken om Legendernes Danmark)
Hvis man tror at kristendommens indførelse gjorde Norden til et fredeligere sted, så tager man blodigt fejl. Der var korstog til Estland, hvor Dannebrog faldt ned fra himlen, og der var drager og trolde der kæmpede mod de fremvoksende kirker. Helgener døde med sværdet i hånd, og sagn og legender snor sig som en lindorm gennem Danmarks historie.

Praktisk info

Foredraget er nr. 2 i en række på 3.
Kan med fordel købes samlet. Se hold 16125

Se Covid-19 retningslinjer her https://lofkurser.dk/information/retningslinjer-for-kursister
Nummer
16027 - Anders Lundt Hansen: Legendernes Danmark - Kors og sværd
Første mødegang
onsdag den 10.03.21 kl. 19:00 - 21:00
Undervisere
Adresse

Danske Banks lokale, Stengade 57, 1. sal, 3000 Helsingør

Se på kort

Mødegange
1
Pris
Almen
DKK 150,00
onsdag den 10.03.21

Kl. 19:00 - 21:00

Med Anders Lundt Hansen

Stengade 57, 1. sal, 3000 (Mødelokale på 1. sal)

Se på kort