• Anders Lundt Hansen
    Anders Lundt Hansen (f. 1973) er historiker uddannet fra Københavns Universitet, og ernærer sig som forfatter, skribent og foredragsholder.Han kan prale med at være Danmarks førende – og nok også eneste – middelalderjournalist, som i Weekendavisen holder offentligheden orienteret med alle væsentlige nyheder, om folk som har været døde i mindst 500 år.Som foredragsholder er han kendt for sine levende genfortællinger af sagn og myter – som han dernæst dissekerer og viser, hvilke dele af fortællingerne, der har grund i virkeligheden, og hvilke dele der er ren fantasi. Blandt hans seneste bøger kan nævnes ”Ulveslægten” om Svend Estridsen og hans efterkommere, samt ”Sølv, blod og kongemagt. Bag om vikingemyten”, der renser ud i myterne om den skandinaviske ekspansion i middelalderen.På nettet formidler han historie og spøjse facts fra fortiden på www.facebook.com/AndersLundtHansen lige som han også administrerer facebookgruppen ”Middelalderens Danmark”.

Anders Lundt Hansen: Legendernes Danmark - Skib og skjold

Historiske fortællinger - afsnit 3

I det tågede landskab mellem sagn og historie ligger legendernes Danmark. Ældgamle historier lige under nutidens overflade. I foredragene "Legendernes Danmark" fortæller Anders Lundt Hansen de gamle historier, med al deres drama og humor, og det afsløres hvordan legenderne hænger sammen med de historiske fund og kilder. 

Skib og skjold  (del 3 af 3 i rækken om Legendernes Danmark)
Følg bølgernes våde vej, til de fremmede strande hvor skandinaver i middelalderen vandt deres ry. Stå med Regner Lodbrog for Paris’ mure. Trods sydens brændende hede på korstog til det hellige land. Og kryds Nordatlantens isgrønne våger, i en søgen efter Vinlands sagnomspundne kyst.

Praktisk info

Foredraget er det sidste i en række på 3.
Kan med fordel købes samlet. Se hold 16125.

Se Covid-19 retningslinjer her https://lofkurser.dk/information/retningslinjer-for-kursister
Nummer
16028 - Anders Lundt Hansen: Legendernes Danmark - Skib og skjold
Første mødegang
onsdag den 17.03.21 kl. 19:00 - 21:00
Undervisere
Adresse

Danske Banks lokale, Stengade 57, 1. sal, 3000 Helsingør

Se på kort

Mødegange
1
Pris
Almen
DKK 150,00
onsdag den 17.03.21

Kl. 19:00 - 21:00

Med Anders Lundt Hansen

Stengade 57, 1. sal, 3000 (Mødelokale på 1. sal)

Se på kort