Besøg Politigården

Funktion, arkitektur, historie

Politigården i København er et enestående arkitektonisk bygningsværk, som blev opført i årene 1919-1924. Politigårdens indre er inspireret af den sydeuropæiske renæssance og barokkens arkitektur, mens det ydre skal fremstå hårdt og afvisende overfor omgivelserne. Politigården blev i 1995 fredet i henhold til bygningsfredningsloven, dette skete i erkendelse af dens betydning både i arkitektonisk og kulturhistorisk henseende.
Flere markante arkitekter har stået bag Politigården. Først og fremmest var det arkitekt og professor Hack Kampmann, men også sønnerne Hans Jørgen Kampmann og Christian Kampmann. Ydermere var den unge arkitekt Aage Rafn tilknyttet projektet, og han fik stor indflydelse på bygningen. Politigården er kendt som den sidst opførte nyklassicistiske bygning i Nordeuropa, og stod klar til indvielse d. 30. marts 1924.
Rundvisningerne varetages af nuværende og pensionerede betjente, der alle har haft deres daglige gang på Politigården.

NB der skal forevises billedlegitimation ved ankomst til Politigården. Du kommer ikke ind uden 

Skiv ved behov på venteliste så får du direkte besked når vi har besøget igen

Praktisk info

Besøget er ikke egnet for gangbesværede. Rundvisningen tager ca. 2 timer. Skærpet sikkerhed. Der skal oplyses navn og adresse på hver enkelt deltager. Listen sendes til Politigården en uge før besøget for sikkerhedstjek. Venligst vær opmærksom på at der skal forevises billedlegitimation ved ankomst til Politigården. Du kommer ikke ind uden. Store tasker og poser må ikke medbringen på rundvisningen. Det er ikke tilladt at opsøge andre lokaler end dem der indgår i rundvisningen. NB Ingen parkering langs Politigården

Nummer
10103 - Besøg Politigården
Første mødegang
tirsdag den 28.04.20 kl. 17:00 - 19:00
Undervisere
Adresse

Politigården i København, Polititorvet 1, 1567 København V

Se på kort

Mødegange
1
Pris
Almen
DKK 250,00
tirsdag den 28.04.20

Kl. 17:00 - 19:00

Med Lokal Guide

Polititorvet 1, 1567 (Hovedindgangen)

Se på kort