Besøg Kejserens Villa i Fredensborg

Zarens danske sommerhus

Lige op til slotsparken i Fredensborg ligger en lille uanseelig bygning som nu bærer det storslåede navn "Kejserens Villa" I 1885 købte Zar Alexander d. 3. af Rusland huset hvorefter det stod hen i flere år før renoveringen begyndte. I 1889 stod villaen færdig med hævet tagryg og flotte udskæringer. "Vort kære miniature Catchina" som Marija Feodorovna (danske Dagmar) siden kaldte villaen.
Gatchinaslottet udenfor Skt. Petersborg var Dagmar og Alexanders primære residens i Rusland og findes bl.a afbildet på et berømt Fabergeæg som Dagmar fik foræret i 1890.
I dag ejes huset af Henrik og Maria Muöz Christensen som med kærlig hånd og stor indlevelse har restaureret villaen i zarfamiliens ånd. Henrik Christensen viser rundt og fortæller om bevaringsværdi, fredning, arkitektur og hele den langvarige restaureringsproces. Historierne om Dagmar og Alexanders liv i Fredensborg bliver også fortalt - naturligvis særligt i forhold til deres ophold i "Kejserens Villa" (tidligere kaldet "Svalereden") Mange små detaljer som vidner om famliens dagligliv i huset er bevaret. 
Besøget kan evt. afsluttes med en kort tur i parken hvor en buste af Alexander d. 3 stadig står.
Skriv ved behov på venteliste så får du direkte besked når vi har besøget igen

Praktisk info

Guiden møder os på parkeringspladsen og følger os til Kejserens Villa - kort gå afstand.

De til enhver tid gældende covid19-retningslinjer fra sundhedsmyndighederne angående deltagerantal og afstand overholdes.

Nummer
13103 - Besøg Kejserens Villa i Fredensborg
Første mødegang
lørdag den 12.09.20 kl. 13:00 - 14:30
Undervisere
Adresse

Fredensborg Slot, Slotsgade 1, 3480 Fredensborg

Se på kort

Mødegange
1
Pris
Almen
DKK 195,00
lørdag den 12.09.20

Kl. 13:00 - 14:30

Med Lokal Guide

Slotsgade 1, 3480 (P pladsen foran slottet)

Se på kort