Foto: Bente Hoffmann
  • Bente Hoffmann

    Guide/turistfører

    Bente Hoffmann er certificeret guide (turistfører) og cand.phil. i dansk. Hun har på den ene eller den anden måde altid arbejdet med formidling, og det er nu som altid de gode historier, der driver værket. Fortællinger, gerne med et twist, og den gode fælles oplevelse er blevet Bentes mærkesag, og hun har nu egen virksomhed, Slow Tours Copenhagen, som tilbyder byvandringer uden hastværk. På byvandring med Bente får du ”som turist i egen by” det meste med, hvad angår historie, byudvikling, kunst og kultur. Hør Bente fortælle om sine ture HER

  • fullName
    LOF-repræsentant

Byvandring: 2150 Nordhavn - fra frihavn til bæredygtig bydel

Tag med på besøg i et af Nordeuropas største byudviklingsprojekter

Københavns gamle frihavn og industrihavn er under forvandling til en bæredygtig og energibevidst bydel og er et af Nordeuropas største byudviklingsprojekter. Hør om fortid og nutid i det gamle havnekvarter på denne byvandring.

Vi starter i kvarteret, hvor Københavns Frihavn blev anlagt i 1890’erne. Engang var det lukket land for almindelige mennesker, med mindre de arbejdede her eller havde billet til skibet til New York. For det var netop herfra, at tusindvis af danskere emigrerede til USA i slutningen af 1800-tallet.

En tur langs havnen bringer os til Nordhavn, Københavns nye bydel. Vi går på opdagelse gennem kvarteret, hvor de første beboere flyttede ind i 2015, og du vil se kreative, arkitektoniske løsninger, der har fået nyt og gammelt til at smelte sammen i en ny og bæredygtig helhed.
En af dem er Nordhavns vartegn, den gamle ”Hva’ drikker Møllr”-kornsilo, som er forvandlet til luksuslejligheder.

Og selvfølgelig skal vi op i 24 meters højde og besøge det internationalt præmierede Konditaget Lüders på toppen af et parkeringshus, hvor udsigten over Nordhavn er fantastisk.

NB der kommer løbende ny besøg og byvandringer til vores aktuelle oplevelseskatalog - se det hele her: https://lofkurser.dk/oplevelser-og-foredrag/besog-og-byvandringer

LOF har mange spændende oplevelser i hele Danmark. Du kan se dem her ved at klikke her: oplevdanmark


Praktisk info

Mødested: https://goo.gl/maps/FGXhQCeBahaxxjuV7
Byvandringen egner sig ikke for gangbesværede. 
Vi går ca. 3 km. og slutter tæt ved Nordhavn metrostation.

Se retningslinjer vedr. Covid-19 her lofkurser.dk/covid-19

Desuden bruger vi et whisper-lydsystem med høretelefoner, så det er let at holde afstand og alligevel kunne høre alt. Du kan benytte dine egne høretelefoner (med minjack-stik) eller låne et par.
Alt udstyr bliver afsprittet mellem brug. Se her https://lofkurser.dk/nyheder/nyheder-2021/byvandringer-med-god-lyd
Nummer
26126 - Byvandring: 2150 Nordhavn - fra frihavn til bæredygtig bydel
Første mødegang
lørdag den 01.10.22 kl. 10:00 - 12:00
Adresse

P-pladsen bag Capella-huset , Indiakaj 1, 2100 København Ø

Se på kort

Mødegange
1
Pris
Almen
DKK 150,00
lørdag den 01.10.22

Kl. 10:00 - 12:00

Bente Hoffmann

Indiakaj 1, 2100 (Indiakaj 1)

Se på kort