• Bente Hoffmann

    Guide/turistfører

    Bente Hoffmann er certificeret guide (turistfører) og cand.phil. i dansk. Hun har på den ene eller den anden måde altid arbejdet med formidling, og det er nu som altid de gode historier, der driver værket. Fortællinger, gerne med et twist, og den gode fælles oplevelse er blevet Bentes mærkesag, og hun har nu egen virksomhed, Slow Tours Copenhagen, som tilbyder byvandringer uden hastværk. På byvandring med Bente får du ”som turist i egen by” det meste med, hvad angår historie, byudvikling, kunst og kultur.

    )

Byvandring: Arne Jacobsens arkitektur i Klampenborg

Strandvejstur med dansk arkitektur i verdensklasse

Den danske arkitekt Arne Jacobsen er verdenskendt for sit møbeldesign, fx stole som Ægget og Myren. Men selv værdsatte han sit arbejde som arkitekt allerhøjest. Det er Arne Jacobsens arkitektur, der er i fokus på denne guidede tur fra Klampenborg til Skovshoved.
Jacobsen ville gerne have været kunstner, men det modsatte hans far sig – og så blev han arkitekt. Karrieren tog fart, da den unge Jacobsen i starten af 1930’erne vandt en arkitektkonkurrence om Bellevue Strandbad. Han skabte alt fra omklædningsrum til de ikoniske livreddertårne, som i dag stadig er Bellevue Strands vartegn.
Jacobsens funktionalistiske arkitektur satte i løbet af 30 år sit præg på få kilometer af Strandvejen, med inspiration fra arkitekten Le Courbusier og den tyske Bauhaus-skole. Hans stil var et nybrud i dansk arkitektur, og det ser vi bl.a. i Bellavista-husene og rækkehusene Søholm, hvor Jacobsen selv boede i 20 år.
På turen langs Øresund oplever du også Arne Jacobsen-værker som et ridehus, et tidligere diabetessanatorium og den fine benzintank ved det gamle fiskerleje i Skovshoved.


Praktisk info

Mødested: https://goo.gl/maps/m1CSUPmXuCMz5rdr7
Turen egner sig ikke for gangbesværede. Vi går ca. 3 km. Vi slutter ved Skovshoved Havn/Kystvejen. Det vil være muligt at drikke kaffe e.l. for egen regning efter turen. Bente Hoffmann kan anvise et sted i nærheden.

De til enhver tid gældende covid19-retningslinjer fra sundhedsmyndighederne angående deltagerantal og afstand overholdes. Desuden bruger vi et whisper-lydsystem med høretelefoner, så det er let at holde afstand og alligevel kunne høre alt. Du kan benytte dine egne høretelefoner (med minjack-stik) eller låne et par. Alt udstyr bliver afsprittet mellem brug.

Se Covid-19 retningslinjer her https://lofkurser.dk/information/retningslinjer-for-kursister
Nummer
16109 - Byvandring: Arne Jacobsens arkitektur i Klampenborg
Første mødegang
lørdag den 24.04.21 kl. 11:00 - 12:30
Undervisere
Adresse

Klampenborg Station, Dyrehavevej 1, 2930 Klampenborg

Se på kort

Mødegange
1
Pris
Almen
DKK 150,00
lørdag den 24.04.21

Kl. 11:00 - 12:30

Bente Hoffmann

Dyrehavevej 1, 2930 (v. cykeludlejningen)

Se på kort