Foto: Bente Hoffmann
  • Bente Hoffmann

    Guide/turistfører

    Bente Hoffmann er certificeret guide (turistfører) og cand.phil. i dansk. Hun har på den ene eller den anden måde altid arbejdet med formidling, og det er nu som altid de gode historier, der driver værket. Fortællinger, gerne med et twist, og den gode fælles oplevelse er blevet Bentes mærkesag, og hun har nu egen virksomhed, Slow Tours Copenhagen, som tilbyder byvandringer uden hastværk. På byvandring med Bente får du ”som turist i egen by” det meste med, hvad angår historie, byudvikling, kunst og kultur. Hør Bente fortælle om sine ture HER

Byvandring: Nordhavn - Århusgadekvarteret, Kronløbsøen og Sundmolen

I 2015 flyttede de første beboere ind i Nordhavn, hvor et af de største byudviklingsprojekter i Nordeuropa er i gang. Byvandringen tager dig med gennem de første etaper af den nye bydel i det gamle frihavnsområde, og du oplever, hvad der indtil videre er sket i det bæredygtige og energibevidste kvarter.

Turen starter på Sundmolen, hvor renoverede pakhuse fra 1950’erne ligger side om side med nybyggede boligblokke. Vi går over den menneskeskabte Kronløbsøen og ud på Nordø, som engang var en mole, men nu er bebygget med boliger, hotel og den 60 meter høje, runde kontorbygning Spidsen.

Undervejs får du fortællinger om fortid, nutid og ikke mindst fremtiden i Nordhavn. I Århusgadekvarteret ser vi på kreative, arkitektoniske løsninger, hvor gamle frihavnsbygninger har fået ny anvendelse, men stadig fortæller historien om fortidens rustikke havnemiljø. Men også helt nye, anderledes bygninger, fx biografen i den prisbelønnet aluminiumsbygning. Og P-huset med Konditaget Lüders på toppen i 24 meters højde – et helt specielt byrum med en fantastisk udsigt over både Nordhavn og København

Flere ture med Bente Hoffmann
Bente Hoffmann | LOF kurser

Der kommer løbende ny besøg og byvandringer til vores aktuelle oplevelseskatalog - se det hele her Byvandring - Tilmeld dig en ny guidet tur i dag - LOFkurse (lofkurser.dk)

LOF har mange spændende oplevelser i hele Danmark. Du kan se dem her ved at klikke her: oplevdanmark

Praktisk info

Mødested: på pladsen under Orientkaj metrostation
https://maps.app.goo.gl/z5wfuVvRur3rGx818

Byvandringen egner sig ikke for gangbesværede. 
Vi går ca. 2,5 km. og slutter ved Nordhavn metrostation.

Vi kan benytte et whisper-lydsystem med høretelefoner, så det er let at holde afstand og alligevel kunne høre alt. Du kan benytte dine egne høretelefoner (med minjack-stik) eller låne et par.
Nummer
40124 - Byvandring: Nordhavn - Århusgadekvarteret, Kronløbsøen og Sundmolen
Første mødegang
torsdag den 24.10.24 kl. 16:30 - 18:30
Undervisere
Adresse

Orientkaj Station (Metro), Klubiensvej , 2150 Nordhavn

Se på kort

Mødegange
1
Pris
Almen
DKK 225,00
torsdag den 24.10.24

Kl. 16:30 - 18:30

Bente Hoffmann

Klubiensvej , 2150 (Pladsen under )

Se på kort