Foto: Bente Hoffmann
  • Bente Hoffmann

    Guide/turistfører

    Bente Hoffmann er certificeret guide (turistfører) og cand.phil. i dansk. Hun har på den ene eller den anden måde altid arbejdet med formidling, og det er nu som altid de gode historier, der driver værket. Fortællinger, gerne med et twist, og den gode fælles oplevelse er blevet Bentes mærkesag, og hun har nu egen virksomhed, Slow Tours Copenhagen, som tilbyder byvandringer uden hastværk. På byvandring med Bente får du ”som turist i egen by” det meste med, hvad angår historie, byudvikling, kunst og kultur. Hør Bente fortælle om sine ture HER

Byvandring: Nu er det jul igen – julebyvandring i København

Pust liv i julestemningen med en hyggelig byvandring gennem det gamle København. Mens du nyder byens julelys, får du fortællinger om julens traditioner og deres oprindelse. Hør om dengang, det var så ekstraordinært at have et pyntet grantræ i stuen, at folk tittede ind under gardinerne for at få et glimt. Eller om Emma Gads gode råd til folk, der ville skrive julekort. Den allerældste juletradition er at spise og drikke sammen. Og den tradition går helt tilbage til vikingerne og deres fejring af, at året igen gik mod lyse dage.
Men ikke mange af de traditioner, som vi i dag forbinder med julen, er oprindeligt danske. Dog er i hvert fald én – og måske ved du hvilken? Ellers gør du, når julebyvandringen er slut.
Så træk i det varme tøj og støvlerne – "for det er koldt, og man må gå sig varm" – og tag med på en tur gennem julens historie med beretninger om julestuer, julestjerner, julemænd og meget mere juleri.

Byvandringen slutter på Amager Torv.
Fortsæt evt. på egen hånd herfra, måske med et besøg hos Royal Copenhagen og deres traditionsrige udstilling af juleborde.

Flere ture med Bente Hoffmann
Bente Hoffmann | LOF kurser

Der kommer løbende ny besøg og byvandringer til vores aktuelle oplevelseskatalog - se det hele her Byvandring - Tilmeld dig en ny guidet tur i dag - LOFkurse (lofkurser.dk)

LOF har mange spændende oplevelser i hele Danmark. Du kan se dem her ved at klikke her: oplevdanmark

Praktisk info

Mødested: Rådhuspladsen, v. rådhusets hovedtrappe, 1599 København V https://goo.gl/maps/MFvLuLySUqAxS2Dy5

Byvandringen egner sig ikke for gangbesværede.
Vi går 1,5 time - ca 2 km. og slutter på Amagertorv

Vi kan benytte et whisper-lydsystem med høretelefoner. Du kan benytte dine egne høretelefoner (med minjack-stik) eller låne et par.
Nummer
40131 - Byvandring: Nu er det jul igen – julebyvandring i København
Første mødegang
lørdag den 30.11.24 kl. 15:30 - 17:00
Undervisere
Adresse

Købehavns Rådhus,

Se på kort

Mødegange
1
Pris
Almen
DKK 225,00
lørdag den 30.11.24

Kl. 15:30 - 17:00

Bente Hoffmann