• Bente Hoffmann
    Bente Hoffmann er certificeret guide (turistfører) og cand.phil. i dansk. Hun har på den ene eller den anden måde altid arbejdet med formidling, og det er nu som altid de gode historier, der driver værket. Fortællinger, gerne med et twist, og den gode fælles oplevelse er blevet Bentes mærkesag, og hun har nu egen virksomhed, Slow Tours Copenhagen, som tilbyder byvandringer uden hastværk. På byvandring med Bente får du ”som turist i egen by” det meste med, hvad angår historie, byudvikling, kunst og kultur.

Byvandring: prinsesser, prostituerede, koner og kunstnere - med kaffe i Odd Fellow Palæet

En byvandring gennem Frederiksstaden fyldt med kvindehistorier.

Kom med på en anderledes, historisk byvandring, en tur, hvor det er kvinderne, der er i fokus. Både de kendte og de ukendte, de blide og de stride.
Gys ved beretninger fra Den kongelige Fødsels- og Plejstiftelse, hvor kvinder kunne føde anonymt og gratis - og være prøvekaniner for flokke af lægestuderende med beskidte fingre. Imens troppede de registrerede offentlige fruentimmere op på den anden side af gaden, når de - for egen regning - skulle behandles for kønssygdomme.
Hør om danmarkshistoriens sidste officielle, kongelige maitresse, on Christian 9.s markante døtre Dagmar og Alexandra og om Laura Tietgen, der ingen børn fik, men hvis mand sørgede for, at de begge efterlod sig et meget synligt minde: Marmorkirken.
Få også historien om stuekoner, en enkelt bortført jomfru og nogle af de andre kvinder, som på den ene eller anden måde har været en del af denne fine københavnske bydels historie.

Mødested ved Gefionspringvandet: https://goo.gl/maps/2NVggU1vm7CdT9Pe7

Praktisk info

Byvandringen egner sig ikke for gangbesværede. Vi går ca. 2,5 km. Vi slutter af med kaffe i Restauranten i Odd Fellow Palæet i Bredgade. Skriv ved behov på venteliste så får du direkte besked hvis vi får flere pladser

De til enhver tid gældende covid19-retningslinjer fra sundhedsmyndighederne angående deltagerantal og afstand overholdes. Desuden bruger vi et whisper-lydsystem med høretelefoner, så det er let at holde afstand og alligevel kunne høre alt. Du kan benytte dine egne høretelefoner (med minjack-stik) eller låne et par. Alt udstyr bliver afsprittet mellem brug.
Husk at passe godt på hinanden. Se retningslinjer vedrørende Covid-19 på lofkurser.dk/information.
Nummer
13116 - Byvandring: prinsesser, prostituerede, koner og kunstnere - med kaffe i Odd Fellow Palæet
Første mødegang
tirsdag den 27.10.20 kl. 11:00 - 13:00
Undervisere
Adresse

Ved Gefionspringvandet, Churchillparken 4, 1263 København K ()

Se på kort

Mødegange
1
Pris
Almen
DKK 210,00
tirsdag den 27.10.20

Kl. 11:00 - 13:00

Med Bente Hoffmann

Churchillparken 4, 1263 ()

Se på kort