• Bente Hoffmann

    Guide/turistfører

    Bente Hoffmann er certificeret guide (turistfører) og cand.phil. i dansk. Hun har på den ene eller den anden måde altid arbejdet med formidling, og det er nu som altid de gode historier, der driver værket. Fortællinger, gerne med et twist, og den gode fælles oplevelse er blevet Bentes mærkesag, og hun har nu egen virksomhed, Slow Tours Copenhagen, som tilbyder byvandringer uden hastværk. På byvandring med Bente får du ”som turist i egen by” det meste med, hvad angår historie, byudvikling, kunst og kultur.

    )

Byvandring: Prinsesser, prostituerede, koner og kunstnere

En byvandring gennem Frederiksstaden fyldt med kvindehistorier.

Kom med på en anderledes, historisk byvandring, en tur, hvor det er kvinderne, der er i fokus. Både de kendte og de ukendte, de blide og de stride.
Gys ved beretninger fra Den kongelige Fødsels- og Plejstiftelse, hvor kvinder kunne føde anonymt og gratis - og være prøvekaniner for flokke af lægestuderende med beskidte fingre. Imens troppede de registrerede offentlige fruentimmere op på den anden side af gaden, når de - for egen regning - skulle behandles for kønssygdomme.
Hør om danmarkshistoriens sidste officielle, kongelige maitresse, on Christian 9.s markante døtre Dagmar og Alexandra og om Laura Tietgen, der ingen børn fik, men hvis mand sørgede for, at de begge efterlod sig et meget synligt minde: Marmorkirken.
Få også historien om stuekoner, en enkelt bortført jomfru og nogle af de andre kvinder, som på den ene eller anden måde har været en del af denne fine københavnske bydels historie. 

Mødested ved Gefionspringvandet: https://goo.gl/maps/2NVggU1vm7CdT9Pe7

Praktisk info

Mødested ved Gefionspringvandet: https://goo.gl/maps/2NVggU1vm7CdT9Pe7
Byvandringen egner sig ikke for gangbesværede. Vi går ca. 2,5 km.
Vi slutter ved Odd Fellow Palæet i Bredgade. Det vil være muligt at drikke kaffe e.l. for egen regning efter turen. Bente Hoffmann kan anvise et sted i nærheden.

De til enhver tid gældende covid19-retningslinjer fra sundhedsmyndighederne angående deltagerantal og afstand overholdes. Desuden bruger vi et whisper-lydsystem med høretelefoner, så det er let at holde afstand og alligevel kunne høre alt. Du kan benytte dine egne høretelefoner (med minjack-stik) eller låne et par. Alt udstyr bliver afsprittet mellem brug.

Se Covid-19 retningslinjer her https://lofkurser.dk/information/retningslinjer-for-kursister
Nummer
16104 - Byvandring: Prinsesser, prostituerede, koner og kunstnere
Første mødegang
søndag den 25.04.21 kl. 11:00 - 12:30
Undervisere
Adresse

Gefionspringvandet, Churchillparken 4, 1263 København K

Se på kort

Mødegange
1
Pris
Almen
DKK 150,00
søndag den 25.04.21

Kl. 11:00 - 12:30

Bente Hoffmann

Churchillparken 4, 1263 (ved)

Se på kort