Podekursus - lær at pode æbletræer på Pometet

HVAD ER PODNING
Podning er en metode til at formere frugttræer og andre planter, så man kan bevare de enkelte sorter. Man tager en kvist eller en knop fra den sort, man vil formere, og får den til at gro fast på en ny grundstamme.

KURSET
Underviser på kurset er pometmester Lasse Lose.

Kurset starter med lidt teori, hvor man undervises i forskellige podningstyper og procedurer for pasning af de små træer.

Derefter skal vi forsøge os med at snitte og pode vha. den metode der hedder kopulation. Vi lærer, hvordan vi skal holde kniven og kvisten og øver os på nogle grene, før vi går i gang med selve podningen. Vi poder med kviste af forskellige sorter fra Pometets æblesamling. Du kan også medbringe dine egne podekviste.

OM POMETET
Pometet i Taastrup hører under institut for plante- og miljøvidenskab ved Københavns Universitet. Pometet har en meget omfattende samling af frugttræer og -buske, især æbletræer. Pometets kerneopgave er dels at stå til rådighed for forskning og undervisning ved Københavns Universitet, og dels at værne om de mange sorter for Nordisk Genbank. Frugtsorterne kan kun bevares i levende træer.

Pomet- og podemester Lasse Lose er teamleder på Pometet. 

DIT UDBYTTE AF KURSET
Podekviste, grundstammer og en egnet kniv er med i prisen, og du får to til tre af dine egne podede æbletræer med hjem lige til at plante ud i haven.

Selvom det tager tid at få det helt rigtige håndelag, er podning af æbletræer ikke svært at lykkes med, og efter kurset vil du være i stand til at foretage podninger på egen hånd.

Praktisk info

Prisen inkluderer en egnet podekniv, som du kan tage med hjem og fortsætte podning i egen have. Der serveres kaffe og the ifm besøget.
Nummer
36437 - Podekursus - lær at pode æbletræer på Pometet
Første mødegang
tirsdag den 12.03.24 kl. 16:30 - 19:00
Undervisere
Adresse

Pometet, Agrovej 1, 2630 Taastrup

Se på kort

Mødegange
1
Pris
Almen
DKK 600,00
tirsdag den 12.03.24

Kl. 16:30 - 19:00

Lasse Lose

Agrovej 1, 2630 (Indgangen)

Se på kort