• Birgitte Zacho

    Kunstformidler og LOF repræsentant

    Birgitte Zacho er kunsthistoriker og arbejder freelance med formidling og kuratering i mange forskellige sammenhænge. Hendes speciale på universitetet handlede om danske familieportrætter fra guldalderen og hendes særlige vidensområde er dansk og europæisk kunst fra det 18. og 19. århundrede.
    Birgitte Zacho har mange års erfaring med levende og medrivende formidling. Hun har stået bag flere store udstillinger både selvstændigt og i et kurateringssamarbejde: Dyrestudier – Billedhuggeren Anne Marie Carl-Nielsen på Den Hirschsprungske Samling i 2015/2016, Ildsjæl – Anne Marie Carl-Nielsen 150 år på Fyns Kunstmuseum i 2013 og Aftenlandet – Motiver og stemninger i dansk landskabsmaleri omkring år 1800 på Thorvaldsens Museum i 2011.

Birgitte Zacho: Kvindernes Kunsthistorie

Foredragsrække: Tre aftener ONLINE på Zoom

Kunsthistorien tæller ikke mange berømte kvindelige kunstnere. Det har ikke altid været nemt for kvinder at træde ind i denne mandsdominerede verden, hvor datidens kønsroller havde dømt dem ude på forhånd. På trods af dette har adskillige kvinder alligevel levet af og for deres kunst, og jo nærmere vi kommer vores egen tid, bliver de kvindelige kunstnere heldigvis flere og flere. Her vil vi trække disse mange interessante kunstnere frem fra gemmerne og undersøge, hvilke miljømæssige, personlige og kunstneriske udfordringer og årsager, der lå bag deres succes. Vi kommer omkring kendte kunstnere som Angelika Kauffmann, Berthe Morisot og Frida Kahlo, men trækker også glemte perler frem, så vi får et overblik over denne historisk set underkendte gruppe af kunstnere – kvinderne

Vil du se LOF’s onlineforedrag, så klik her: onlineforedrag

Praktisk info

Foredraget afvikles via platformen Zoom
Som tilmeldt deltager til foredrag på Zoom modtager du et link på din e-mail, som giver dig adgang. For at få den bedst mulige oplevelse anbefaler vi, at du bruger PC og head-set.

Første gang du vil bruge Zoom skal du hente og installere programmet ”Zoom Client for Meetings”
Det ligger her https://zoom.us/download  - og er GRATIS.
Næste gang klikker du blot på det tilsendte link - så er du med.

Testmøde - tilbud
Dagen før foredraget indkaldes du med et link til et kort testmøde, hvor de zoomfunktioner du kan få brug for, vil blive gennemgået. Vi anbefaler at du logger på til testmødet, så du kan genkende funktionerne til foredraget. Er du allerede zoom bruger kan du springe testmødet over.
Forud for aktuelle møder kan du altid selv tjekke at dit udstyr: internetforbindelse billede og lyd er i orden med denne service test fra Zoom: Join a Test Meeting - Zoom

Mødelink til foredraget sendes på dagen
NB Foredrag vil ikke blive optaget


Nummer
20026 - Birgitte Zacho: Kvindernes Kunsthistorie
Første mødegang
torsdag den 16.09.21 kl. 19:00 - 20:00
Undervisere
Adresse

Online undervisning ,

Se på kort

Mødegange
3
Pris
Almen
DKK 150,00
torsdag den 16.09.21

Kl. 19:00 - 20:00

Birgitte Zacho

(Zoom)

torsdag den 23.09.21

Kl. 19:00 - 20:00

Birgitte Zacho

(Zoom)

torsdag den 30.09.21

Kl. 19:00 - 20:00

Birgitte Zacho

(Zoom)