• Bente Hoffmann
    Bente Hoffmann er autoriseret guide (turistfører) og cand.phil. i dansk. Hun har arbejdet med formidling hele sit arbejdsliv - som forfatter, redaktør, foredragsholder og underviser. Det er kærligheden til de gode historier, især dem med et twist, og de oplevelser, historierne giver hendes tilhørere, der driver Bente som guide.

Byvandring: prinsesser, prostituerede, koner og kunstnere

En byvandring gennem Frederiksstaden fyldt med kvindehistorier.

Kom med på en anderledes, historisk byvandring, en tur, hvor det er kvinderne, der er i fokus. Både de kendte og de ukendte, de blide og de stride.

Gys ved beretninger fra Den kongelige Fødsels- og Plejstiftelse, hvor kvinder kunne føde anonymt og gratis - og være prøvekaniner for flokke af lægestuderende med beskidte fingre. Imens troppede de registrerede offentlige fruentimmere op på den anden side af gaden, når de - for egen regning - skulle behandles for kønssygdomme.

Hør om danmarkshistoriens sidste officielle, kongelige maitresse, on Christian 9.s markante døtre Dagmar og Alexandra og om Laura Tietgen, der ingen børn fik, men hvis mand sørgede for, at de begge efterlod sig et meget synligt minde: Marmorkirken.

Få også historien om stuekoner, en enkelt bortført jomfru og nogle af de andre kvinder, som på den ene eller anden måde har været en del af denne fine københavnske bydels historie.

Praktisk info

Byvandringen egner sig ikke for gangbesværede. Vi går ca. 2,5 km.
Nummer
10141 - Byvandring: prinsesser, prostituerede, koner og kunstnere
Første mødegang
søndag den 26.04.20 kl. 11:00 - 12:30
Undervisere
Adresse

Ved Gefionspringvandet, Churchillparken 4, 1263 København K ()

Se på kort

Mødegange
1
Pris
Almen
DKK 150,00
søndag den 26.04.20

Kl. 11:00 - 12:30

Med Bente Hoffmann

Churchillparken 4, 1263 ()

Se på kort