Dyrehaven - dansk UNESCO-verdenskulturarv

Kulturhistorisk vandring i Jægersborg Dyrehave

For præcis 350 år siden tæmmede den enevældige kong Christian 5. naturen i det, som i dag er Jægerborg Dyrehave og Hegn. For kongen ville have et jagtlandskab, så han kunne dyrke sin passion, parforcejagt, som han havde lært hos Solkongen i Frankrig.
I dag er Christian 5.s gamle parforcejagtlandskab et af Danmarks 7 UNESCO-verdenskulturarvsteder, og på denne tur går vi på opdagelse ad det gamle jagtsystems stier og lysninger.
På turen får du fortællinger om de magtfulde enevældige konger, parforcejagten og UNESCO-verdenskulturarven. Men du oplever også andre brudstykker af danmarkshistorien helt tæt på: Danmarks første fodboldkamp, fortidsminder, historierne om både en skjult skat og en duel om krænket ære og en hel del mere. Faktisk vil du se steder og høre historier, som mange danskere slet ikke kender.
Undervejs møder vi med garanti nogle af de mere end 2.000 fritgående dådyr og hjorte, som lever i Dyrehaven, og vi kaster selvfølgelig også et blik på Eremitageslottet, som troner på sin bakketop.

Mødested: Klampenborg Station (ved cykeludlejningen)
https://goo.gl/maps/m1CSUPmXuCMz5rdr7

Praktisk info

Turen egner sig ikke for gangbesværede. Vi går ca. 6 km.
Det vil være muligt at drkke kaffe e.l. for egen regning efter turen. Bente Hoffmann kan anvise et sted i nærheden. Formentlig hos Peter Liep.

De til enhver tid gældende covid19-retningslinjer fra sundhedsmyndighederne angående deltagerantal og afstand overholdes.

Nummer
13122 - Dyrehaven - dansk UNESCO-verdenskulturarv
Første mødegang
onsdag den 21.10.20 kl. 10:00 - 12:00
Undervisere
Adresse

Klampenborg Station, Dyrehavevej 1, 2930 Klampenborg

Se på kort

Mødegange
1
Pris
Almen
DKK 150,00
onsdag den 21.10.20

Kl. 10:00 - 12:00

Med Bente Hoffmann

Dyrehavevej 1, 2930 (v. cykeludlejningen)

Se på kort