• Bente Hoffmann

    Guide/turistfører

    Bente Hoffmann er certificeret guide (turistfører) og cand.phil. i dansk. Hun har på den ene eller den anden måde altid arbejdet med formidling, og det er nu som altid de gode historier, der driver værket. Fortællinger, gerne med et twist, og den gode fælles oplevelse er blevet Bentes mærkesag, og hun har nu egen virksomhed, Slow Tours Copenhagen, som tilbyder byvandringer uden hastværk. På byvandring med Bente får du ”som turist i egen by” det meste med, hvad angår historie, byudvikling, kunst og kultur. Hør Bente fortælle om sine ture her

    )
  • fullName
    LOF-repræsentant

Dyrehaven - dansk UNESCO-verdenskulturarv

Kulturhistorisk vandring i Jægersborg Dyrehave

Tag med på tur i det fri, oplev de brunstige kronhjortes brøl, og hør historier og anekdoter fra Jægersborg Dyrehaves lange historie.
Hør om kong Christian 5., der anlagde et jagtlandskab, så han kunne dyrke sin passion, parforcejagt, som han havde lært hos Solkongen i Frankrig. I dag er Christian 5.s gamle parforcejagtlandskab et af Danmarks 7 UNESCO-verdenskulturarvsteder, og vi går på opdagelse ad de gamle stier og lysninger.
I skoven møder vi uden tvivl brølende kronhjorte, som er midt i deres brunstperiode. Eller andre af Dyrehavens mere end 2.000 fritgående hjorte, hvoraf mange er efterkommere af parforcetidens vildt.
På turen får du fortællinger om parforcejagten og UNESCO-verdenskulturarven. Men du oplever også andre brudstykker af danmarkshistorien: den første fodboldkamp, fortidsminder, historierne om både en skjult skat og en duel om krænket ære og en hel del mere. Faktisk vil du se steder og høre historier, som du (måske) slet ikke kendte.
På bakketoppen, hvor Eremitageslottet troner, holder vi en velfortjent pause, og der er mulighed for toiletbesøg.

Mødested: Klampenborg Station (ved cykeludlejningen)
https://goo.gl/maps/m1CSUPmXuCMz5rdr7

Praktisk info

Turen egner sig ikke for gangbesværede.
Vi går ca. 6 km. og slutter ved Klampenborg Station.
Turen tager ca 2,5 time.

Se retningslinjer vedr. Covid-19 her lofkurser.dk/covid-19

Nummer
20129 - Dyrehaven - dansk UNESCO-verdenskulturarv
Første mødegang
lørdag den 18.09.21 kl. 10:00 - 12:30
Adresse

Klampenborg Station, Dyrehavevej 1, 2930 Klampenborg

Se på kort

Mødegange
1
Pris
Almen
DKK 150,00
lørdag den 18.09.21

Kl. 10:00 - 12:30

Bente Hoffmann

Dyrehavevej 1, 2930 (v. cykeludlejningen)

Se på kort