• Peter Kær

    Cand.mag. i kunsthistorie

    Peter Kær underviser i kunstforståelse og arrangerer kunstcaféer og museumsomvisninger. Fungerer derudover som moderator og igangsætter. Er vært på forskellige tv-programmer om kunst og historieformidling på DR K og har i en årrække arbejdet for DR og TV2 som vært, journalist og tilrettelægger.

  • fullName
    LOF-repræsentant

Peter Kær: Elisabeth Jerichau Baumann - Lisinska

En grænseoverskridende europæisk kunstmaler

Kunsthistorikeren Peter Kær fortæller denne aften om en af Danmarks mest anerkendte internationale kunstnere, Elisabeth Jerichau Baumann (1819-1881). 

Få kunstnere har som Jerichau-Baumann bevæget sig rundt og haft en både international motiv- og kundekreds. Hun var anerkendt i sin samtid, men nok mest i udlandet. I England, Tyskland, Frankrig, Rusland og Mellemøsten solgte hun værker til høje priser, men herhjemme skulle hun kæmpe med det, at hun var født i Polen, uddannet i Tyskland og … kvinde.

 

Elisabeth Jerichau-Baumanns liv og virke blandt kongelige, almue, kunstnere og politikere i 1800-tallets Europa samt hendes rejser til Mellemøsten gør hendes udsyn og indsigt til noget særligt. Som en af de få kunstnere fik hun i Ægypten mulighed for at besøge og male i haremmernes ellers lukkede verden.

Når det handler om 1800-tallets europæiske orientalisme er hun en af de mest markante kunsnere herhjemme . Udover at være billedkunstner var hun en aldeles udmærket forfatter.

Peter Kær er i gang med et større forsknings- og formidlingsprojekt om Elisabeth Jerichau Baumann, der til december bliver omdrejningspunktet for årets Kunstkalender.

Praktisk info

Se retningslinjer vedr. Covid-19 her lofkurser.dk/covid-19

Nummer
20055 - Peter Kær: Elisabeth Jerichau Baumann - Lisinska
Første mødegang
mandag den 29.11.21 kl. 19:00 - 21:00
Adresse

Kulturværftet, Allégade 2, 3000 Helsingør

Se på kort

Mødegange
1
Pris
Almen
DKK 150,00
mandag den 29.11.21

Kl. 19:00 - 21:00

Peter Kær

Allégade 2, 3000 (Lille Scene)

Se på kort