Nicklas Brendborg
  • Nicklas Brendborg

    Nicklas Brendborg er ph.d. studerende ved Trygfondens Center for Aktiv Sundhed på Rigshospitalet og anerkendt som et af de mest lovende forskningstalenter inden for biomedicin.  Bl.a. af Novo Nordisk International Talent Program og Novo Scholarship Program. Med sin forskning har Nicklas specialiseret sig i at forstå de videnskabelige svar på centrale områder som opskriften på et længere liv, og bagsiden ved menneskets vanestyrede natur. 

    Udover Nicklas’ seneste bøger “Vanedyr” og “Gopler Ældes Baglæns”, der i dag er udgivet på 27 sprog, er han medforfatter på bøgerne ”Super trends” af Lars Tvede og “Topstudent”.

    Nicklas er en blændende formidler, der har holdt foredrag for alt fra mindre faggrupper til fyldte sale med over 1000 publikummer, hvor han fanger hele salen og formidler sin viden i øjenhøjde og med masser af humor.

Nicklas Brendborg: Vanedyr

Foredrag om videnskabens manipulation af vores instinkter

Bare to chips til… Vi spiser for usundt, vi spilder tiden på telefonen og vi ender på Netflix i stedet for i fitnesscentret. Med udgangspunkt i sin bog “Vanedyr”, giver Nicklas Brendborg en forklaring på, hvorfor det er så svært at kvitte de dårlige vaner.

INDUSTRIENS FORSKERE UDNYTTER VORES SVAGHEDER
Det er nemlig ikke dig, den er gal med: Når vi ikke kan lade chipsposen stå, er det fordi en hær af forskere i madindustrien er ansat med det ene formål at få os til at spise mere. Og når vi ikke kan stoppe med at scrolle eller slippe Netflix-serien, er det fordi tech-virksomhederne bruger endnu flere forskere imod os.

TAG KONTROLLEN TILBAGE
Det er individets viljestyrke mod topforskere med hjernescannere, højteknologiske laboratorier og den nyeste viden om menneskelig biologi. Men det betyder ikke, at kampen er tabt. For forstår vi først, hvordan manipulationen virker – og har de rigtige værktøjer – kan vi tage kontrollen tilbage.

Med formidabel fortælleevne og stort videnskabshistorisk overskud afdækker Nicklas Brendborg det gode livs vanestyrede bagside. Foredraget lægger op til debat om mennesker i et moderne videnssamfund.

Praktisk info

Foredraget varer 2 timer med en pause undervejs.
Det vil være muligt at købe og få signeret bøger i pausen.
Nummer
36003 - Nicklas Brendborg: Vanedyr
Første mødegang
mandag den 26.02.24 kl. 19:00 - 21:00
Undervisere
Adresse

Kulturværftet, Allégade 2, 3000 Helsingør

Se på kort

Mødegange
1
Pris
Almen
DKK 275,00
mandag den 26.02.24

Kl. 19:00 - 21:00

Nicklas Brendborg

Allégade 2, 3000 (Store Scene)

Se på kort