• Kim Sjøgren
    Kim Sjøgren har spillet violin siden han var 3 år gammel. Da han var 12 år, blev han optaget på Det Jyske Musikkonservatorium, og debutkoncerten fandt sted, da han kun var 17 år.
    Tre år senere blev han medlem af Det Kongelige Kapel, hvor han blev koncertmester som 22-årig, den yngste i kapellets historie. Han blev i 2005 udnævnt til professor i violin og kammermusik på Det Jyske Musikkonservatorium.
    Har studeret bl.a. i Tjekkoslovakiet og Rumænien samt på grund af Isaac Sterns anbefaling hos Joseph Silverstein i USA.
    Har igennem årene modtaget adskillige priser, bl.a. Jacob Gades legat, Peder Møllers musikpris, og Musikanmelderens kunstnerpris, m.f.l.Han har ved talrige lejligheder optrådt som solist i radio/TV, samt med samtlige symfoniorkestre i Danmark.
    Har givet koncerter i det meste af Europa, USA, Australien og Japan.Hans repertoire omfatter foruden violinkoncerter såsom Beethoven, Brahms, Tjaikovskij, Sibelius, etc. en lang række koncertstykker og sonater plus diverse kammermusikværker.)

Kim Sjøgren: Mit liv i musikken

Talent med mange sider

Kim Sjøgren er svær at sætte i bås. Han er en af Danmarks bedste violinister,og samtidig en begavet fortolker og komiker. Få et indblik i den klassiske musik, når Kim med stor passion og begejstring fortæller om sin kærlighed til musik.
Foredraget er fuld af humor og sjove anekdoter fra hans karriere som klassisk violinist, koncertmester ved Det Kongelig Teater og professor - samt mere end 25 år som entertainer!
Kim Sjøgren har spillet violin siden han var 3 år og blev koncertmester allerede som 22-årig i Det Kongelige Kapel. Han har som solist og kammermusiker turneret i det meste af verden og samarbejdet med så forskellige kunstnere som NHØP, Anne-Sophie Mutter, James Galway og Palle Mikkelborg – og selvfølgelig også indspillet en lang række værker, bl.a. Carl Nielsens Violinkoncert og Vivaldis: De fire årstider. Han har modtaget et hav af priser og også komponeret musik til film, tv og teater.
Kom med til en forrygende aften med det skønneste musik, og fortællinger om et mangfoldigt liv i musikkens verden.

Praktisk info

De til enhver tid gældende covid19-retningslinjer fra sundhedsmyndighederne angående deltagerantal og afstand overholdes.
Nummer
20003 - Kim Sjøgren: Mit liv i musikken
Første mødegang
mandag den 30.08.21 kl. 19:00 - 21:00
Undervisere
Adresse

Støberihallen - Kulturhuset, Nordstensvej 1, 3400 Hillerød

Se på kort

Mødegange
1
Pris
Almen
DKK 150,00
mandag den 30.08.21

Kl. 19:00 - 21:00

Kim Sjøgren

Nordstensvej 1, 3400 (Teatersalen)

Se på kort