• Thomas Vinterberg
    Thomas Vinterberg, f. 1969, er filminstruktør og manuskriptforfatter. Han blev optaget på Den Danske Filmskole i København i 1989 som den yngste elev nogensinde. Fire år senere afsluttede han sin uddannelse med kortfilmen Sidste omgang (1993) med en ung Thomas Bo Larsen i hovedrollen. Filmen modtog blandt andet jury og producent-prisen ved den internationale Student Film Fest i München. Siden har han bl.a. lavet De største helte, Festen, It’s All About Love, Dear Wendy, En mand kommer hjem, Submarino, Jagten, Far from the Madding Crowd, Kollektivet, Kursk og senest filmen Druk.)
  • fullName
    Kulturredaktør på Information

Thomas Vinterberg live

I samtale med Katrine Hornstrup Yde

LOF Øresund og Kulturværftet byder på en eksklusiv aften med Thomas Vinterberg, der i samtale med Katrine Hornstrup Yde fortæller om sin seneste film, Oscar-succesen Druk, om sine øvrige film og sin karriere.

Den 26. april var dagen, hvor vi alle kunne vågne op til, at Thomas Vinterbergs allerede roste og prisvindende film Druk havde vundet en Oscar for bedste internationale film. Ud over at gå sin sejrsgang i verden, er filmen nu set af over 800.000 danskere. Som mange derfor ved, handler den om en gruppe gymnasielærere, der sætter sig for at efterprøve en teori om, at mennesket er født med en halv promille for lidt. Dette udarter sig til et drama om venskab, frihed, kærlighed – og alkohol.
Thomas Vinterberg har selv kaldt filmen ’en hyldest til livet’. Flankeret af Katrine Hornstrup Yde, der til daglig er kulturredaktør på dagbladet Information og tidligere bl.a. har fungeret som filmanmelder på Politiken, giver han os her en mulighed for at få uddybet dette. Lige som vi også får historierne om, hvordan han i 1995, sammen med instruktør-kollegaen Lars von Trier, startede dogme-bølgen, der prompte satte dansk film på verdenskortet, om livet bag kulisserne, om at arbejde med film internationalt, om op- og nedture og meget mere.

Der bliver naturligvis mulighed for at stille spørgsmål fra salen.

Thomas Vinterberg er født i 1969, og kom i 1989, som den yngste elev nogen sinde, ind på Den Danske Filmskole, hvor allerede hans afgangsfilm Sidste Omgang blev nomineret til en Oscar. Siden instruerede han sin første spillefilm, De største helte, der vandt flere priser. Hans egen dogmefilm, familiedramaet Festen, blev hans helt store gennembrud, og mangt en familiefest sender stadig en hilsen til filmen, når der bliver spurgt til, om det mon er den gule eller den grønne tale, der vil blive holdt, når der bliver slået på glasset. Siden fulgte flere internationale men også dansksprogede film som fx jagten, der fik flere priser i Cannes. Med Druk vendte Thomas Vinterberg stærkt tilbage til Danmark, og en ring tilbage til temaerne i hans tidlige film synes sluttet.

OBS Du kan kun købe billet via dette link KLIK HER 
som fører dig direkte videre til Kulturværftets billetsalg

Praktisk info

OBS Du kan kun købe billet via dette link KLIK HER
som fører dig direkte videre til Kulturværftets billetsalg

Se retningslinjer vedr. Covid-19 her lofkurser.dk/covid-19
Nummer
20005 - Thomas Vinterberg live
Første mødegang
mandag den 13.12.21 kl. 19:30 - 21:30
Adresse

Kulturværftet, Allégade 2, 3000 Helsingør

Se på kort

Mødegange
1
Pris
Almen
DKK 250,00
mandag den 13.12.21

Kl. 19:30 - 21:30

Thomas Vinterberg

Allégade 2, 3000 (Store Scene)

Se på kort