Seniorforsker Flemming Splidsboel
 • Flemming Splidsboel Hansen

  Flemming Splidsboel Hansen er Ph.d. og seniorforsker ved Dansk Institut for Internationale Studier, DIIS.

  FORSKNING
  Flemming Splidsboel Hansen har i flere årtier forsket i Ruslands indenrigs-, udenrigs- og sikkerhedspolitik, russisk identitet, de politiske forhold i de tidligere Sovjetstater, forholdet mellem EU og Rusland og ikke mindst den aktuelle konflikt i Ukraine.

  Han arbejder lige nu især med informationsoperationer, herunder brugen af desinformation. Som en del af dette ser han på brugen af ny teknologi (især kunstig intelligens) til både udbredelse og bekæmpelse af desinformation og til indhentning og bearbejdning af data på den militære kampplads.

  PRISER
  Flemming vandt i 2023 Uddannelses- og Forskningsministeriets forskningskommunikationspris samt DR’s Rosenkjærpris. Rosenkjærprisen gives til en der evner at gøre vanskeligt stof tilgængeligt for et bredt publikum, og som gør det både levende og forståeligt.

  FORMIDLING
  Flemming Splidsboel optræde hyppigt i medierne, hvor hans analyser og formidling af komplekse problemer bidrager til forståelsen af den politiske, internationale udvikling.

Flemming Splidsboel: Putins kolde krig

Foredrag om den aktuelle udvikling i forholdet mellem Rusland og Vesten

FOREDRAG OG DEBAT
Kom til foredrag med Flemming Splidsboel, og bliv klogere på udviklingen i Rusland - den aktuelle situation og baggrunden.

I forbindelse med foredraget, vil der være rig mulighed for at stille spørgsmål og debattere udviklingen.

UDVIKLINGEN - KOLD KRIG OG INVASION AF UKRAINE
Efter Ruslands invasion af Ukraine i februar 2022 er tonen og forholdet mellem Rusland og Vesten konstant blevet skærpet. Retorikken fra Putin bliver skarpere og truslerne om magtanvendelse tydeligere. 

Hvad vil der ske? Befinder vi os i en ny kold krig, og hvad er risikoen for optrapning og militær konfrontation?

Allerede efter Ruslands annektering af den ukrainske halvø Krim i 2014 begyndte Flemming Splidsboel at tale om en ny kold krig. Putin havde allerede da indrettet et system med en skarp politisk og militær konfrontation med Vesten som sit omdrejningspunkt.

I dette foredrag gennemgår Flemming Splidsboel udviklingen, forklarer tænkningen bag det putinske system og diskuterer, hvad den kolde krig betyder for os og for resten af verden.

FLEMMING SPLIDSBOEL
Flemming Splidsboel har i flere årtier forsket i Ruslands indenrigs-, udenrigs- og sikkerhedspolitik, russisk identitet, de politiske forhold i de tidligere Sovjetstater, forholdet mellem EU og Rusland og ikke mindst den aktuelle konflikt i Ukraine. Han arbejder desuden med det, man kan kalde informationskrig, og hvordan kunstig intelligens kan bruges i denne sammenhæng.

Flemming Splidsboel vandt i 2023 Uddannelses- og Forskningsministeriets forskningskommunikationspris samt DR’s Rosenkjærpris. Rosenkjærprisen gives til en der evner at gøre vanskeligt stof tilgængeligt for et bredt publikum, og som gør det både levende og forståeligt.

Flemming Splidsboel optræde hyppigt i medierne, hvor hans analyser og formidling af komplekse problemer bidrager til forståelsen af den politiske, internationale udvikling.

Praktisk info


Nummer
40003 - Flemming Splidsboel: Putins kolde krig
Første mødegang
tirsdag den 26.11.24 kl. 19:00 - 21:00
Adresse

Støberihallen - Kulturhuset, Nordstensvej 1, 3400 Hillerød

Se på kort

Mødegange
1
Pris
Almen
DKK 225,00
tirsdag den 26.11.24

Kl. 19:00 - 21:00

Flemming Splidsboel Hansen

Nordstensvej 1, 3400 (Nordstensalen)

Se på kort