Foto: Bente Hoffmann
  • Bente Hoffmann

    Guide/turistfører

    Bente Hoffmann er certificeret guide (turistfører) og cand.phil. i dansk. Hun har på den ene eller den anden måde altid arbejdet med formidling, og det er nu som altid de gode historier, der driver værket. Fortællinger, gerne med et twist, og den gode fælles oplevelse er blevet Bentes mærkesag, og hun har nu egen virksomhed, Slow Tours Copenhagen, som tilbyder byvandringer uden hastværk. På byvandring med Bente får du ”som turist i egen by” det meste med, hvad angår historie, byudvikling, kunst og kultur. Hør Bente fortælle om sine ture her

Byvandring: Enker, elskerinder, frontløbere og forfattere

Hør kvindehistorier i Middelalderbyen i Københavns Centrum

Gå med og oplev fortællinger om kendte og ukendte kvinders liv, og opdag nye sider af det ældste København, mens vi går fra magtens centrum på Slotsholmen og gennem Middelalderbyens krogede gader.
Hør om den unge kvinde, der tog sagen i egen hånd og skød på sin voldtægtsmand på åben gade. Eller om dengang forfatteren Agnes Henningsen drev frisørsalon på Strøget.
Få beretningen om seismologen Inge Lehmann, hvis forældre var bange for, at deres svagelige datter skulle overanstrenge sig ved at studere meget. Hun gjorde det alligevel og blev pioner inden for geofysik, men måtte vente mange år på anerkendelse.
Hør også om kvinders hverdagsliv, dengang hovedstaden var et uhumsk bekendtskab, om royale intriger, handlekraftige enker og offentlig straf på Nytorv. Om de første kvinder i dansk politik, en modig modstandskvinde og en række andre interessante kvindeskæbner.

Se også
Byvandring: Enker, elskerinder, frontløbere og forfattere

LOF har mange spændende oplevelser i hele Danmark. Du kan se dem her ved at klikke her: oplevdanmark

Praktisk info

Mødested: https://goo.gl/maps/mNKaMoqGHM5jWzL87
Byvandringen egner sig ikke for gangbesværede.
Vi går ca. 2,5 km. og slutter på Frue Plads

Se retningslinjer vedr. Covid-19 her lofkurser.dk/covid-19

Desuden bruger vi et whisper-lydsystem med høretelefoner, så det er let at holde afstand og alligevel kunne høre alt. Du kan benytte dine egne høretelefoner (med minjack-stik) eller låne et par.
Alt udstyr bliver afsprittet mellem brug. Se her https://lofkurser.dk/nyheder/nyheder-2021/byvandringer-med-god-lyd

Nummer
23109 - Byvandring: Enker, elskerinder, frontløbere og forfattere
Første mødegang
onsdag den 18.05.22 kl. 16:30 - 18:30
Undervisere
Adresse

Marmorbroen, Ved Christiansborg slot, 1218 København K ()

Se på kort

Mødegange
1
Pris
Almen
DKK 150,00
onsdag den 18.05.22

Kl. 16:30 - 18:30

Bente Hoffmann

Ved Christiansborg slot, 1218

Se på kort