• fullName

    Mette Esmark og Bettina Gram, er begge forfattere og nysgerrige haveejere i N/F Sundvænget på Amager.

    Den idylliske stemning og det inspirerende fællesskab blandt foreningens 180 havefolk gav dem idéen til bogen ”Nyttehaven – Fortællinger fra den økologiske byhave” (2023, Muusmann Forlag).

    De skriver desuden artikler om havekultur.

    Mette og Bettina vil ikke betegne sig selv som haveeksperter, men de elsker at dele deres haveglæde og -erfaring med interesserede og alle der glædes over at se noget gro.

    Mette er film- og tv-klipper af dokumentarfilm. Bettina er forfatter, freelancejournalist samt tidsskrifts- og manuskriptredaktør.

Foredrag og havebesøg: Haveglæde og grønne fællesskaber

Besøg en kulturhistorisk byhave ved Amager Strand

Midt i en rivende byudvikling opstår nye grønne fællesskaber i haver på byens tage og på små jordstykker bag boligblokke. Drømmen om at dyrke sine egne økologiske grøntsager udleves i små og store køkkenhaver landet rundt.

Denne aften byder på foredrag og besøg i en frodig nyttehave på Amager.

INDHOLD
Foredrag og en lille havevandring i en unik, frodig byhave ved Amager Strand. Hør om og se billeder af havens historie fra den startede som skolehave i 1950’erne og frem til i dag, hvor dens oprindelige arkitektur er velbevaret, og haverne dyrkes økologisk.

Foredraget fortæller samtidig historien om hvordan haveforeninger har udviklet sig og afspejler tiden. Der har være skiftevis fokus på opdragelse af ungdommmen, nyttig selvforsyning, frisk luft til Københavnere i trange lejligheder eller haven som et økologisk fristed hvor moderne mennesker kan få jord under neglene og komme tæt på årstidernes gang.

MÅLGRUPPE
Det er en aften for alle, der glædes over og finder ro ved se noget gro. Alle som gerne vil besøge en af storbyens oaser, der viderebringer en værdifuld havekulturarv til kommende generationer.

DE 2 FOREDRAGSHOLDERE
Mette Esmark og Bettina Gram, er begge forfattere og nysgerrige haveejere i N/F Sundvænget på Amager. Den idylliske stemning og det inspirerende fællesskab blandt foreningens 180 havefolk gav dem idéen til bogen ”Nyttehaven – Fortællinger fra den økologiske byhave” (2023, Muusmann Forlag).

Mette er film- og tv-klipper af dokumentarfilm. Bettina er forfatter, freelancejournalist samt tidsskrifts- og manuskriptredaktør.

Praktisk info

Under foredraget serveres te og kaffe samt lidt mundgodt af havens afgrøder.

Nummer
40001 - Foredrag og havebesøg: Haveglæde og grønne fællesskaber
Første mødegang
tirsdag den 13.08.24 kl. 18:30 - 20:30
Adresse

N/F Sundvænget, Amager Strandvej 5u, 2300 København S

Se på kort

Mødegange
1
Pris
Almen
DKK 220,00
tirsdag den 13.08.24

Kl. 18:30 - 20:30

Mette Esmark og Bettina Gram

Amager Strandvej 5u, 2300 (Hus B)

Se på kort