• Rune Rattenborg
    Rune Rattenborg er arkæolog, cand.mag. i assyriologi og ph.d. i Mellemøstens arkæologi og har arbejdet og studeret i Danmark, Storbritannien, Tyskland og Sverige. Siden han kom til Mellemøsten første gang i 2007 har han rejst over store dele af regionen og deltaget i mange forskellige arkæologiske udgravninger, senest i Iran på et projekt under Københavns Universitet.

Rune Rattenborg: Mellemøsten - verdenshistoriens begyndelse i tolv billeder

Mellemøsten er civilisationernes vugge. Her finder vi de første bysamfund, de første stater, de første skriftsystemer og en lang række andre af den moderne verdens mest fundamentale byggesten. Fortalt i tolv små historier tager arkæolog og filolog Rune Rattenborg dig med på en rejsen gennem 10.000 år af menneskets historie og beretter om hvad forgangne tider kan fortælle os om verden af i dag.

18. juni: Hvorfor bor mennesker sammen?
De første samfund, byer, og riger i verdenshistorien vokser frem af et særligt landskab. I første del af foredraget kigger vi på hvordan og hvorfor Irans og Tyrkiets bjerge og de store sletter, dale og ørkener i Syrien, Iraq og Egypten har spillet så stor en rolle for civilisationers opståen.

25. juni: Hvad lever mennesker af?
Der er langt fra nomademad til det moderne spisebord. Eller er der? Anden del af foredraget kigger på hvordan Mellemøstens tidligste samfund har formet de planter og dyr som vi lever af i dag. Og hvordan de har formet os.

2 juli: Hvordan danner mennesker samfund?
Det moderne menneske er knap 200.000 år gammelt. Men byer, skrift, og stater har ikke været med i meget mere end et par hundrededele af den tid. De første eksempler på det finder vi i Mellemøsten. Tredje del af foredraget handler om de ting mennesker skaber sammen, love, regler, riger og lande, og guder og helte.

Nummer
10011 - Rune Rattenborg: Mellemøsten - verdenshistoriens begyndelse i tolv billeder
Første mødegang
torsdag den 29.10.20 kl. 19:00 - 21:00
Undervisere
Adresse

Aftenskolernes Hus, Søndre Jernbanevej 4 E, 3400 Hillerød

Se på kort

Mødegange
1
Pris
Almen
DKK 100,00
torsdag den 29.10.20

Kl. 19:00 - 21:00

Med Rune Rattenborg

Søndre Jernbanevej 4 E, 3400 (Lok. 2, st.th.)

Se på kort