Besøg Kelleris Vingård - ambitiøs dansk vinavl

Oplev Nordsjælland - med smagsprøver

Eksklusivt særarrangement - med smagsprøver
Vi skal på rundvisning med vinavler og gårdejer Søren Hartvig Jensen og starter i marken, hvor de forskellige planter og dyrkningsmetoder beskrives.
Der tales om klima, vejrforhold og udfordringerne ved dansk vinavl.
Derefter besøges vineriet hvor selve vinfremstillings-processen beskrives og vi smager på gårdens vine.
Kelleris Vingaard producerer både rødvine, lyserød mousserende vin og hedvin.

Kelleris Vingaard ligger i Nordsjælland tæt på Øresundskysten – i det smukke fredede område i baglandet til Louisiana Museet og Krogerup Højskole.

Vingården blev etableret i 2001 og ejes og drives af Susanne og Søren Hartvig Jensen, som er blandt pionererne indenfor dansk vinavl.

På en sydøstvendt skråning med gunstige vækstforhold blev de første 1000 vinstokke af forskellige sorter plantet. Året efter blev yderligere 3000 vinstokke af den tyske sort Rondo sat, og i dag har vingården i alt 4200 stokke fordelt på 1,3 hektar – svarende til ca. 6 kilometer vinespalier.

Vinene fra Kelleris Vingaard hedder Utopia og er opkaldt efter det utopiske projekt, som en vingård beliggende i Danmark oprindelig syntes at være, men som i dag er virkelighed.

I 2007 byggede vingården sit eget underjordiske vineri, hvor alle processer i forbindelse med vinfremstillingen foregår.

NB Er du vild med smag, gastronomi og madoplevelser, kan du med LOFs koncept ’Bag om smagen’ finde aktiviteter i hele Danmark her bagomsmagen

Du har også mulighed for at finde specifikke oplevelser under fem kategorier i ’Bag om smagen’, fx rundvisninger, smagninger, master classes, food talks samt natur- og sanketure.
Dette arrangement hører til kategorien rundvisninger

Praktisk info

Sluttiden er ca og afhænger af gruppens størrelse, interesser og spørgsmål. NB Det meste af besøget foregår udendørs så husk fornuftig påklædning og gode sko tilpaset dagens vejr.

Det vil ifm besøget være muligt at købe og/eller bestille Kelleriis Vingårds Utopia vine

Se retningslinjer vedr. Covid-19 her lofkurser.dk/covid-19

Nummer
26012 - Besøg Kelleris Vingård - ambitiøs dansk vinavl
Første mødegang
torsdag den 15.09.22 kl. 14:30 - 17:00
Undervisere
Adresse

Kelleris Vingaard, Kellerisvej 78, 3490 Kvistgård

Se på kort

Mødegange
1
Pris
Almen
DKK 300,00
torsdag den 15.09.22

Kl. 14:30 - 17:00

Søren Hartvig Jensen

Kellerisvej 78, 3490 (Indgangen)

Se på kort