• Nicolaj Wium
    Chokolademager og biavler
    Nicolaj Wium er oprindeligt uddannet Civ.Ing i Kemi.
    Han er Danmarksmester i fyldt chokolade (2021) og har i de sidste 20 år fremstillet chokolader til salg på torvet i Helsingør hver lørdag formiddag. Her sælger han også honningen fra sine bistader ved Hyldehuset. Han har 50 stader at se til, underviser i biavl og har skrevet både bøger og artikler om emnet.

Besøg Hyldehuset - chokolade og honning hos Nicolaj Wium

Oplev Nordsjælland - med smagsprøver

Eksklusivt særarrangement - med smagsprøver
Nicolaj Wium viser frem i sin lille eksklusive virksomhed og fortæller om sin passion for fremstilling af både honning og chokolade, som vi naturligvis får lov at smage. Hyldehuset ligger i Hornbæk med ryggen til Hornbæk Plantage og i læ for de kraftige vinde fra nordvest og sydvest.  

Biavlen foregår i flere bigårde inden for en radius af 10 km. Bigårdene står alle ved skovområder, så bierne både har natur- og kulturområder at hente nektar og pollen fra.
Honningen tages fra bierne fire gange i løbet af sommeren, hvilket giver et sortiment af honning, der varierer i farve og smag. 

Chokolade blev alene fremstillet som hobbyproduktion indtil december 2001, hvor chokoladen vandt Danmarksmesterskabet for fyldte chokolader.
Førstepladsen fik en støbt mørk chokolade med fyld af æble/honning trøffel, og andenpladsen fik en støbt hvid chokolade med citroncreme.
Hyldehusets chokoladefyld er iøvrigt hvid eller mørk trøffel med forskellig smag, fx orange, citron, mocca, lynghonning, kanel, stjerneanis, nougat, safran, kokos, valnød, æble eller kardemomme

I 2002 blev chokoladen sat i produktion og sælges nu side om side med honningen bla fra torvebilen, som hver lørdag fra kl. 8-14 er at finde på Axeltorv i Helsingør

Kom med på Nicolaj Wiums chokoladekurser
Chokoladekursus med Nicolaj Wium fra Hyldehuset
Chokoladekursus med Nicolaj Wium fra Hyldehuset
Chokoladekursus med Nicolaj Wium fra Hyldehuset


NB Er du vild med smag, gastronomi og madoplevelser, kan du med LOFs koncept ’Bag om smagen’ finde aktiviteter i hele Danmark her bagomsmagen

Du har også mulighed for at finde specifikke oplevelser under fem kategorier i ’Bag om smagen’, fx rundvisninger, smagninger, master classes, food talks samt natur- og sanketure.
Dette arrangement hører til kategorien rundvisninger

Praktisk info

NB Hyldehuset er ikke stort max 8 gæster ved besøg
Diverse smagsprøver er inkl. i prisen
Det vil i forbindelse med besøget være muligt at købe både chokolader og honning med hjem.

Se retningslinjer vedr. Covid-19 her lofkurser.dk/covid-19

Nummer
26018 - Besøg Hyldehuset - chokolade og honning hos Nicolaj Wium
Første mødegang
torsdag den 08.09.22 kl. 19:00 - 20:30
Undervisere
Adresse

Hyldehuset , Toftevej 41, 3100 Hornbæk

Se på kort

Mødegange
1
Pris
Almen
DKK 275,00
torsdag den 08.09.22

Kl. 19:00 - 20:30

Nicolaj Wium

Toftevej 41, 3100 (ved indgangen)

Se på kort