Gratis hjælp til ordblinde

Små ordblindehold med rummelighed og plads til alle.

Vil du have teksten på vores hjemmeside læst højt, kan du hente et lille gratis program på www.adgangforalle.dk - (Åbner nyt vindue)

Er du ordblind?
Eller tror du, at du måske er ordblind?

Hvad er ordblindhed?
Forestil dig, at du læser kulde som kunne og dig i stedet for din. Du kan ikke høre eller se forskellen. Du føler dig måske flov over, at du har svært ved at læse eller stave. Og det har du bare slæbt rundt på i lang tid – måske uden at sige noget til venner, arbejdskollegaer eller måske familie?

Det er svært at sætte bogstav og lyd sammen, og når du skal læse nye ord, du ikke har set før, skal du bruge meget tid på at stave dig igennem ordet.

Men du er ikke alene! For ca. 7 % af befolkningen har det på samme måde. Der er altså omkring 410.000 danskere, der er ordblinde.

Gratis test
Hvis du oplever, at du er usikker, når det kommer til læsning, stavning og skrivning. så kom og få lavet en gratis ordblindetest.

Testen tager max 30 minutter, og du får besked med det samme.

Er du ordblind, har du ret til gratis undervisning. Viser det sig, at du ikke er ordblind, så hjælper vi dig stadigvæk videre med vejledning og rådgivning til den rette støtte.

Hvad er ordblindeundervisning?
Er du ordblind, kan du gå gratis til undervisning. Du får 60 timer til første kursus, og vil du fortsætte undervisningen på et nyt kursus søger vi igen om flere timer.

Du kan få ordblindeundervisning i dansk, engelsk og matematik. I alle fag lærer du at bruge digitale hjælpeværktøjer. Du får smarte digitale genveje og apps ned på din mobil eller din computer, som gør hverdagen lettere som ordblind.

En af de første mødegange afdækker læreren dine læse- og skrivevanskeligheder, så undervisningen bliver målrettet det du har svært ved, og det du ønsker at få ud af undervisningen (se film længere nede på siden).

Små hold
Der er mellem 3 og 6 kursister på et hold. Flere må der ikke være. Stemningen er tryg, rar og hyggelig – vi gør os umage for, at det er sådan.

Hvor og hvornår foregår undervisningen
Vi har undervisning flere steder i Nordsjælland. Du finder os i Helsingør, Hillerød, Frederiksværk og Frederikssund. Vi har veludstyrede lokaler med gratis wi-fi. Der er mulighed for at lave gratis kaffe/te alle steder.

Du kan gå til undervisning formiddag, eftermiddag eller aften. Du kan gå en eller flere gange om ugen, eller hver 14. dag. Alt efter hvad der passer dig. Se alle LOF's hold for ordblinde.

Det får du på kurset
Undervisningsmaterialer er gratis.

Du får gratis licens til hjælpeprogrammerne CD-ord eller AppWriter, imens du går hos LOF. Du tilmeldes også NOTA, som er et nationalt bibliotek og videncenter. I undervisningen kan du låne en computer eller tablet, som du lærer at bruge.

Derudover har du mulighed for at afslutte dansk eller matematik på 9. klasses afgangsniveau.

Kontakt
Kontakt os på 4926 0288 eller [email protected] hvis du vil høre mere eller tilmelde dig et hold eller en test.

Se alle LOF's hold for ordblinde

Hent LOF's ordblindeflyer her

Du kan læse mere om ordblindeundervisningen på Børne- og undervisningsministeriets hjemmeside, www.uvm.dk.