LOF kurser, aftenskole, oplevelser og foredrag
Stengade 57, 3000 Helsingør
LOF på FacebookTag på udstillingsbesøg med Ib Lorenzen.
Mødetid alle tirsdage kl. 11.30
6. oktober 2020
Gl. Holtegård "Fed ler - vaser og krukker i kunsten nu"
(21. aug. 2020 -10. jan. 2021)
I efterår/vinter viser Gl. Holtegaard en gruppeudstilling med vaser og krukker produceret af et udvalg af danske, toneangivende billedkunstnere.
24. november kl. 10
FOREDRAG på udstillingsstedet
NB der skal bæres mundbind ud og ind og når man ikke sidder på sin plads
Den Hirschsprungske Samling: "Udlængsel. P.S. Krøyers rejser i Europa"
(16. sept. 2020 - 5. sept. 2021)
Fokus på sætter fokus på den rejseaktivitet, der var et vigtigt element i den kunstneriske dannelsesproces i 1800-tallets sidste årtier. På udstillingen er rejsen et udgangspunkt for at forstå, hvordan kunstnere arbejdede i slutningen af 1800-tallet, og hvilke kredsløb de indgik i både herhjemme og i udlandet.
9. marts 2021
Arken "Baron Rosenkrantz - farvernes mystik"
(3. okt. 2020 - 2. maj 2021)
En excentrisk kolorist. En søgende sjæl. En utraditionel baron.
Arild Rosenkrantz levede det meste af sit liv i udlandet, hvor han med inspiration fra både italienske, franske og engelske kunsttraditioner opnåede stor anerkendelse.
Som blot 20-årig udstillede han sine mytiske og religiøse motiver på den symbolistiske kunstsalon Salon de la Rose + Croix i Paris.
Senere blev han i USA oplært i glaskunst og rejste til England, hvor han med sine harmoniske og farvespektakulære glasruder indgik i den engelske Arts and Crafts-bevægelse.
Rudolf Steiner introducerede Arild Rosenkrantz til Goethes farvelære og farvernes iboende egenskaber, der fik stor betydning for kunstnerens udtryk.
20. april 2021
Nivågårds Malerisamling "Wilhelm Marstrand - den store fortæller"
(Forår 2021)
Marstrand var en eminent kolorist, der mestrede komplicerede kompositioner, og så var han en begavet fortæller.
Netop fortællingen står ofte i centrum i de mange folkelivsskildringer, der var farvestrålende og livlige øjebliksbilleder.
Marstrand læste meget, og han benyttede ofte litterære forlæg. Han var dertil også meget teaterglad, hvilket flere af hans genrescener vidner om, der for eksempel er inspireret af vaudeviller, muntre og satiriske viser.
Gl. Holtegaard, Attemosevej 170, 2840 Holte